שורבה

לא בדיוק מנת פסטה, לא בדיוק מרק - שורבה טריפוליטאית. אם לא תכינו אותו היום, תזכרו להכין אותו בהמשך השבוע, כשהחורף והגשמים חוזרים לחיינו לעוד כמה ימים קרים במיוחד. אין כמו קערת שורבה לארוחת צהריים חמה ומנחמת. 

למתכון: שורבה

נודלס ירקות

שי-לי ליפא יודעת לקחת מתכון אהוב ופופולרי ולהתאים אותו בדיוק עם גרסה שילדים יעופו עליה וההורים שלהם יכולים לעוף על עצמם שהנה, הילדים אוכלים מלא ירקות. הפעם זה מתכון מתוך ספר הבישול שלה "הבית של שי-לי", שכל כולו מתכונים קלילים, ידידותיים ומתאימים לכל המשפחה. בנודלס הזה למשל, יש גם ברוקולי, גם פלפלים, גם כרוב וגם גזר, והרוטב הכי פשוט בעולם: סויה, שום, קטשופ, דבש ושמן שומשום בשביל הארומה האסייתית. מי שרוצה מוזמן גם להוסיף קצת חריף. 

למתכון: נודלס ירקות צבעוני

נודלס ירקות צבעוני (צילום: דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים)
נודלס ירקות צבעוני|צילום: דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

פיתה ביצה

זה מתכון שלאחרונה נדלקנו עליו ולרוב הוא סוגר לנו יופי של ארוחת ערב. אין שום מניעה לתקתק אותו גם לצהריים - יש כאן חלבון ופחמימה, ואנחנו הכי אוהבים ליד הפיתה הרבה ירקות טריים חתוכים גס.

למתכון: פיתה ביצה

פיתה ביצה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיתה ביצה|צילום: לין לוי, mako אוכל