נודלס עם פטריות

היא מהירה, היא משביעה, והיא לא רק צמחונית - היא אפילו טבעונית. המתכון המקורי הוא עם פטריות שימג'י, אנחנו לגמרי נסלח אם תחליפו אותן בפורטובלו או בשמפיניון פשוטות. חוץ מזה יש ברוטב חמאת בוטנים, חלב קוקוס ורוטב סויה (וגם שומשום ונגיעה של שמן שומשום), מה שמבטיח פצצה של אומאמי שלא תפסיקו לנשנש עד שהסיר (או הווק) יחזור להיות נקי. 

 נודלס עם פטריות

נודלס ברוטב חריף  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
נודלס ברוטב חריף |צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

נודלס ברוטב חריף

זאת מנה לחובבי החריף בכלל, ובפרט לחובבי המנה המאלזית החריפה של רשת ג'ירף. מתחילים בבליץ טחינה של קרם קוקוס עם בזיליקום ורוטב צ'ילי חריף (שימו לב, לא המתוק הרגיל) - מה שכבר מבטיח שהולך להיות טעים פצצות - וממשיכים בהקפצה של שלל ירקות, שיצטרפו לאטריות הביצים שמבשלים בנפרד. זיהיתם נכון, במתכון הזה יש קצת יותר עבודה, אבל התוצאה היא באמת מנה ברמה של מסעדה (ובואו, זה לא באמת לוקח יותר מחצי שעה).

נודלס ברוטב חריף

נודלס עם עוף, פטריות וברוקולי - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
נודלס עם עוף, פטריות וברוקולי - הכנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

נודלס עוף עם פטריות וברוקולי

מתכון אחד בשרי בשלישייה שלנו השבוע, והוא עדיין מצליח להישאר בגבולות ה-30 דקות עבודה. חותכים חזה עוף לקוביות ומשרים במרינדה של רוטב סויה, יין לבן ופלפל לבן (וקצת קורנפלור, שיצפה את העוף יפה). מקפיצים את העוף ומוציאים לקערה. מקפיצים ג'ינג'ר, שום, כוסברה ובצל ומוסיפים פטריות וברוקולי. מחזירים את העוף, מוסיפים נודלס מבושלים, קצת רוטב מתקתק (על בסיס טריאקי) והיידה, לשולחן. 

נודלס עוף עם פטריות וברוקולי

שבוע טוב.