אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קרטושקס (ג'אקט פוטטו)

אופים תפוחי אדמה שלמים על מלח גס עד שהם אפויים לשלמות, חותכים אותם בעודם מהבילים ומתחילים להעמיס בכל טוב. השמיים הם הגבול וההנאה מובטחת

אורלי פלאי ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 07/02/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

האפייה של תפוחי אדמה שלמים על מצע של מלח גס היא שיטה נפלאה, שמוציאה מהתפודים את המקסימום. הם נאפים באופן אחיד, הנוזלים מתאדים מתוכם וכתוצאה מכך מתקבל מיצוי של טעמים מתקתקים. אל תחששו מפני המלח, הוא לא חודר פנימה, ורוב הסיכויים שתוסיפו עוד מלח בעצמכם. בזמן האירוח כל סועד מניח תפוח אדמה אפוי בצלחת, חוצה, מועך מעט מהתוכן וממלא בתוספות האהובות עליו.

מרכיבים :

תפוחי אדמה בגודל אחיד (1-2 לכל סועד)

1 קילו מלח גס

תוספות לבחירה:

שמנת חמוצה

מוצרלה מגוררת או צ'דר

פטה מפוררת

בצל מטוגן

פטריות מוקפצות

עשבי תיבול קצוצים

זיתים, תירס או שעועית לבנה אפויה ברוטב

סלמון מעושן או טונה

ביצים עלומות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מניחים את תפוחי האדמה (שטופים, עם הקליפה) על מצע של מלח גס ואופים שעה עד שעה וחצי, עד שהם משחימים ומתרככים.

3 מכינים את התוספות בכלי הגשה ומגישים יחד עם התפודים.

המתכון פורסם לראשונה בנובמבר 2023