לביבות פירה ומוצרלה

הלביבות האלה, חשוב לנו להזהיר, מתנשנשות מעצמן (אגב, בכל עונות השנה) - אז עדיף לא להשאיר אותן ללא השגחה אפילו לרגע קט. שילוב קסום בין תפוחי אדמה לגבינת מוצרלה, שגורם לנו לחשוב שאולי זה היה מלאכותי להפריד ביניהם מלכחילה.

מתכון: לביבות פירה ומוצרלה

לבבות אטישוק ממולאים

הארטישוקים כבר מצוינים לכל המשקיענים שמוכנים למלאכת קילוף ארטישוק ידנית. בין אם תקלפו בעצמכם או תסתפקו בלבבות ארטישוק מוכנים לשימוש, מדובר בסיר מכשף ביופיו של שף רפי כהן של ארטישוקים במילוי קציצות עוף והרבה ירוקים טובים. 

מתכון: לבבות ארטישוק ממולאים בעוף

ממולאים של רפי כהן - ארטישוק (צילום: דן פרץ, ממולאים, הוצאת כתר)
ממולאים של רפי כהן - ארטישוק|צילום: דן פרץ, ממולאים, הוצאת כתר

פשטידת פסטה ופטריות

למתכונים של בני סיידא יש כוח מיוחד עלינו; הם ישר גורמים לנו להרגיש שהגענו הביתה, לארוחה הביתית שהיא באופן פלאי בדיוק מה שהיינו צריכים. בפשטידה הספציפית הזאת יש את כל מה שצריך בשביל לחמם אותנו מבפנים - שזה בגדול פסטה, גבינות, חמאה (אך גם מעט שמן זית) ושמנת מתוקה, וגם פטריות, כדי שאפשר יהיה לטעון שמדובר בסוג של מנת ירק. 

מתכון: פשטידת פסטה ופטריות

מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות (צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן )
מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות|צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

שבלולי שום וגבינות

כמו המתכון הקודם, גם כאן יש בצק וגבינות, ושלא כמוהו כאן מדובר במנה שמתקתקים בדקות, למי שלא בעניין של דחיית סיפוקים. ספק ארוחה ספק נשנוש, מה שלא בספק הוא הריח שיתפשט לכם בבית, שיגרום לכם לרצות לקפוץ ראש לתוך התנור.

מתכון: שבלולי שום וגבינות

שבלולי שום וגבינה צהובה מהירים  (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
שבלולי שום וגבינה צהובה מהירים |צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

סינייה אורז וירקות

מתכון של לייזה פאנלים שמתחיל בבישול של אורז (בסמטי מלא), ממשיך בצלייה של ירקות בתנור (שומר, כרובית, עגבניות), ואחרי שמסדרים יפה את הירקות הצלויים על האורז המוכן - מסתיים בכיסוי של רוטב על בסיס טחינה ועוד 10 דקות בתנור. לא הסינייה הקלאסי, בהחלט הסינייה שנרצה לאכול הערב. 

מתכון: סינייה אורז וירקות

סינייה של אורז וירקות (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן )
סינייה של אורז וירקות|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן

מאפה פסטה-פיצה

גם פסטה, גם פיצה, גם גשם ניתך על החלון? נשמע לנו כמו ערב כלבבנו. 

מתכון: מאפה פסטה-פיצה

מאפה פסטה-פיצה (צילום: דניה ויינר, RedDish)
מאפה פסטה-פיצה|צילום: דניה ויינר, RedDish

פסטה אלפרדו כרובית

פסטה קרמית טעימה טעימה, עם רוטב שעשוי לא משמנת מתוקה, כפי שהיה אפשר לצפות, אלא דווקא מכרובית מבושלת וחמאה. גם רוטב קרמי עשיר, גם כרובית, גם פחמימה? - זאת בעינינו חגיגה אמיתית של חורף.

מתכון: פסטה אלפרדו כרובית

ספר הכרובית - פסטה אלפרדו כרובית (צילום: אסף אמברם // סטיילינג: נועה קנריק)
ספר הכרובית - פסטה אלפרדו כרובית|צילום: אסף אמברם // סטיילינג: נועה קנריק

פרעצל פיצה

פרעצל ביתי הוא אושר גדול (אגב, זה ממש לא מסובך, והתוצאות יוצאות קרוב מאוד לאלה של פרעצלים קנויים!), פרעצל עם מלית של עגבניות וגבינה זה כבר משהו שכותבים עליו שירים.

מתכון: פרעצל פיצה

פרעצל פיצה של ליאור משיח (צילום: ליאור משיח, mako אוכל)
פרעצל פיצה של ליאור משיח|צילום: ליאור משיח, mako אוכל

פשטידת גבינות פריכה

יש עולם שלם של פשטידות שמבוססות על עלי פילו, אבל לא כאלה שעורמים יפה יפה זה על זה אלא בדיוק הפוך - עלי פילו שמקמטים (כמה שיותר מרושל יותר טוב) וזורקים לתבנית. על הבלגן שבתבנית שופכים תערובת של ביצים, שמנת מתוקה וגבינת פטה, ומקבלים פשטידה שהקראנץ' שלה נשמע למרחקים.

מתכון: פשטידת גבינות פריכה

קדירת בשר וכרובית

מתכון שדורש יותר זמן מהאחרים וגם קצת יותר חגיגי. במקור שלו הוא מתכון לפסח ויכול להתאים גם לארוחות שבת, כך שאם אתם במצברוח להשקעה - הוא מושלם: כרובית ובשר נמסים שהופכים רכים רכים ונמסים בפה. אגב, במקרה של הסיר הזה דווקא אי אפשר להשתמש במוצר קפוא ומשתמשים בכרובית טרייה בלבד.

מתכון: קדירת בשר וכרובית

קדירת בשר וכרובית (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
קדירת בשר וכרובית|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

גאלט גבינות ופסטו

ואם כבר מראה כפרי מעט מרושל, אז גאלט. כל כך קל להכנה, ממש לא חייבים להיות מדופלמים (וגם אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן לשימוש אם מתעצלים במיוחד). 

מתכון: גאלט פסטו, זוקיני וקשקבל

ותכלס גם בן דוד של פיצה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
ותכלס גם בן דוד של פיצה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

פולנטה של חורף

מעין דייסה של קמח תירס, שזוללים עם פרמזן ויוגורט עיזים. אם יש שאריות - הן ישמחו להתנשנש מחר בצורת מקלות, קרים או מחוממים. 

מתכון: פולנטה של חורף

פולנטה של טעימא (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פולנטה של טעימא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ירקות שורש

קדירה חורפית של אהרוני עם כל ירקות השורש הכי טעימים, קצת פטריות וערמונים ותיבול עשיר. גם צבעוני וגם מתאים לעכשיו כמו כפפה ליד קרה. 

מתכון: קדירת ירקות שורש של אהרוני

קדרת ירקות של אהרוני (צילום: ישראל אהרוני)
צילום: ישראל אהרוני

קרטושקס

ואחרונים חביבים, התפודים הלוהטים הללו שיש לאפות על מצע נדיב של מלח גס, לפרוס בזהירות מהאדים ואז לפוצץ בכל טוב. 

מתכון: קרטושקס (ג'אקט פוטטו)

קרטושקס (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קרטושקס|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

בתיאבון!