סלט עוף וכרוב
לא יודעים מה אצלכם, אצלנו בבית הילדים מתים על כרוב, וסלט כרוב הוא משהו שלא משנה כמה יהיה על השולחן - תמיד ייגמר עד הסוף. אז במתכון הזה, של הבלוגרית יהודית אביב (הלוחשת לאוכל), סלט כרוב ברוטב מתקתק עם חומץ בלסמי הוא כוכב, וחולק את כוכבותו עם חזה עוף מוקפץ.
כדי לוודא שגם המרקם וגם הטעם יהיו לרוחם של כל בני המשפחה, מקדימים ומשרים את החזה בתערובת של חרדל, חומץ, סויה ודבש - והתוצאה היא מנה שכל כולם זוללים בהנאה (אפילו את הסלרי שבסלט הצלחנו להחליק ככה). המהדרין מגישים את הסלט הזה עם קרוטונים. אנחנו חולמים יום אחד להיות מהדרין.
המבורגר עוף ותירס
המבורגר בלחמנייה זאת מנה קצת כבדה לערב, אנחנו יודעים, אבל ההמבורגר הזה, אנחנו חותמים לכם, הוא לא כבד מדי אלא בדיוק מה שבא לכם להכניס לפה ולבטן בסופו של יום עמוס. אולי זה בגלל שהוא לא עשוי מבקר שמנוני אלא מעוף טחון, ומשובץ בגרעיני תירס שמגבירים את האטרקטיבות שלו בקרב כל מי שגילו צעיר מ-20, ותכלס גם מי שמעל.
קציצות פרסה חלביות
כרישה היא ירק שילדים לא אוהבים, אבל רק כל עוד הם יודעים שהם אוכלים אותו. מהניסיון שלנו, כשמוציאים מהמחבת קציצות מהבילות מתקתקות וטעימות יותר מהחיים עצמם - הם פתאום אוהבים כרישה מאוד. כאן, חוץ מהפרסה האמורה, יש גבינת פטה עיזים, שאתם יותר ממוזמנים להחליף בפטה רגילה, בולגרית כלשהי או כל גבינה אחרת שיש לכם בבית.
שבוע טוב!