פאפא אל פומודורו (מרק לחם ועגבניות)

זה מרק? זה תבשיל? זה נזיד? כל התשובות נכונות: זאת ההמצאה האיטלקית הגאונית שמשלבת בין לחם (שממש לא צריך להיות טרי), הרבה עגבניות, שום, שמן זית, קצת עלים וקצת פרמזן. מוזמנים לצפות בסרטון ההכנה של אהרוני, ולנחש כמה שנים עברו מאז. 

מתכון: מרק עגבניות ולחם

לחם תירס ואורגנו טרי

בארצות הברית לחם תירס הוא מנה סופר פופולרית, בארץ פחות, ואולי זה בגלל שזה לא עובר אותנו, העניין הזה של מנת תירס שבינה לבין תירס אין כמעט כלום (כן, יש קמח תירס במנה, אבל מדובר באחד הקמחים הפחות מפנקים, שלא באמת מזכיר את הדבר האמיתי). אז בלחם התירס הזה יש תירס אמיתי, אפשר טרי אבל אפשר גם קפוא ומופשר, ולא תאמינו כמה שזה משדרג. מגישים עם קוטג' וירקות, ושמחים.

מתכון: לחם תירס ואורגנו טרי

לחם תירס ואורגנו טרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לחם תירס ואורגנו טרי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס גבינות

את המאפינס האלה ייעדנו במקור לארוחת עשר לילדים שבמוסדות החינוכיים, אבל הם בהחלט יכולים לעבוד מצוין גם כארוחת ערב. שלל גבינות, חמאה וזיגוג מעט שומי, לאמיצים (לא אמיצים? ותרו עליו) - רק תוסיפו לנו כמה מלפפונים חתוכים גס ואנחנו בפנים.

מתכון: מאפינס גבינות

מאפינס גבינות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפינס גבינות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בתיאבון!