קצ'אפה - פנקייק תירס ונצואלי
חמיטת התירס הזאת היא לא באמת פנקייק, אבל אפשר בהחלט ובקלות רבה למצוא בין השניים קווי דמיון. שניהם מתקתקים, שניהם מוכנים במחבת מבלילה סמיכה, אבל נגלה לכם בסוד שהאמת היא שהקצ'אפה היא פינוק מספק ומפנק בערך פי 200 מסתם פנקייק (ואתם יודעים שאנחנו לא מהטיפוסים שיגידו על פנקייק "סתם" בקלות).
את הקצ'אפה מכינים מבלילה של תירס (לא צריך טרי, מוקפא מספיק טוב) עם ביצים וקצת קמח. את התירס טוחנים חצי-דרך, והתוצאה היא תערובת שלא מאוד קל לעבוד איתה (ראו הוזהרתם), אבל ביחד עם הגבינות שמתקפלות פנימה - היא יוצרת מעדן מלכים. לא פחות. תחשבו על מעין פולנטת תירס טרי, אבל בפורמט של פנקייק, ועם גבינה שנמתחת בתור מילוי. בקיצור, זה משהו הקצ'אפה הזאת.
מתכון של דליה אלחדף האלופה מהעונה השלישית של "מאסטר שף".
מתכון: קצ'אפה - פנקייק תירס ונצואלי
פנקייק שיבולת שועל עם אקסטרה בריאות
הפנקייקים האלה נולדו מתוך ניסיון "להבריא" מעט את הפנקייקים הרגילים, והתקבעו אצלנו כברייה ראויה בפני עצמה. הם שחומים יותר מפנקייק רגיל, הם דחוסים יותר והם מהנים באופן קצת אחר, אבל עדיין עובדים מעולה עם מייפל ועדיין עושים הרגשה חמימה וטובה בבטן - והפעם של פינוק לא רק לחוש הטעם שלנו, אלא גם לגוף.
לביבות גבינה לבנה
סוג שלישי ואחרון של פנקייקים להיום - והפעם כאלה מבוססי גבינה לבנה. אם יש ילדים בשולחן - עם אלה ההצלחה תהיה הכי קלה. הם פשוטים, הם קלילים, הם באמת טעימים ומנחמים וכיפיים. אם אתם רוצים ללכת על בטוח זה המתכון בשבילכם, אבל ההצעה שלנו (מכיוון שבכל זאת מדובר יותר בקינוח מאשר באוכל) היא לשלב אותם עם אחת מהמנות הקודמות. כבר לכלכתם מחבת, זה לא סיפור גדול.
שבוע טוב :)