mako
פרסומת

3 ארוחות ערב סוגרות פינה לשבוע חדש

יום ראשון שוב הגיע מהר מדי, ועוד פעם אנחנו שוברים את הראש איך לא לשעמם את הילדים (ואת עצמנו, בואו נודה באמת) בארוחת הערב המשפחתית. כרגיל, יש לנו שלוש הצעות: עלי פילו ממולאים בירקות, מאפינס גבינתיים וקלצונה

אוכל טוב
mako
פורסם:
קלצונה עם תירס וזיתים
קלצונה עם תירס וזיתים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

מאפינס

מאפינס מיד מזכירים עוגה, וכמו עוגה יש בהם סוכר, קמח, ביצים וגם חלב, ויש להם מרקם אוורירי כמו של עוגה טובה. רק שהמאפינס האלה של רותי רוסו הם מלוחים! ערבוב של שני סוגי גבינה מגוררת - גרנה פדנו (אפשר להמיר בפרמזן אם מעדיפים) וקשקבל (גם פה תרגישו חופשי להשתמש בכל גבינה מועדפת אחרת), אפייה זריזה וזהו זה, רק המתנה קצרה שלא תקבלו כוויה בלשון ולהגיש עם גבינות, ירקות או כל ממרח אחר שיש לכם.

לחמניות גבינה מהירות
לחמניות גבינה מהירות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

קלצונה

מאוד מזכירים פיצה הכיסונים החמודים האלה, וממש כמו פיצה - הם נוטים להתחסל לא הרבה זמן אחרי שהם נוחתים על שולחן האוכל: בצק ממולא עם גרגירי תירס, זיתים, רוטב עגבניות ומוצרלה. ובשביל לקצר תהליכים - את ההתפחה אתם יכולים לעשות בתנור שחומם ל-30 מעלות (ואז כובה). אם אין בתנור שלכם אופציה ל-30 מעלות, אפשר לחמם ל-50 ולתת לתנור כמה דקות להתקרר.

קלצונה עם תירס וזיתים
קלצונה עם תירס וזיתים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה פילו

פה דילגנו מראש על שלב הכנת הבצק בזכות שימוש בעלי פילו (אם אתם משתמשים בקפואים, צריך להעביר את החבילה למקרר לילה מראש) והעבודה העיקרית שלכם תהיה חיתוך ירקות לרצועות וגלגול עלי פילו.

מאפה ירקות - פאני דוד
מאפה ירקות - פאני דוד | צילום: פאני דוד, mako אוכל