לביבות תירס וגבינה לבנה

ההיסטוריה מלמדת שרוב המנות הכי טעימות עשויות ממספר מאוד קטן של מרכיבים. לא מאמינים? תשאלו את אייל שני, או שפשוט תנסו את הלביבות האלה. תירס מקופסה, גבינה לבנה, גבינה צהובה, קמח וביצים. סליחה, גם מלח. אבל באמת שזהו. וילדים מתים עליהן.

>> מתכון: לביבות תירס וגבינה לבנה

מאפה שום-בזיליקום מהיר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
מאפה שום-בזיליקום מהיר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

טוסט שום-בזיליקום מהיר

העניין הגדול בטוסט הזה הוא חמאת השום שמתקתקים בשנייה. הסוד הוא להשתמש בממרח חמאה (או לחלופין בחמאה רכה, שעמדה בחוץ), ואז אפשר תוך שתי דקות להפוך את החמאה הפשוטה למעדן שומי (ובזיליקומי, אם הילדים זורמים). עכשיו רק מורחים בגט ומפזרים מוצרלה מגוררת וכמה עגבניות שרי. האבא של הטוסטים, ואף אחד לא צריך לדעת מה הדבר שמסתתר בחמאה והופך אותה לכל כך טעימה.

>> מתכון: טוסט שום-בזיליקום מהיר

פיתה חצ'אפורי (צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE)
פיתה חצ'אפורי|צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE

חצ'אפיתה

הגרסה הביתית והעממית (מאוד מאוד) של חצ'אפורי: פיתה (הכי קנויה מהסופר), שמורחים בחמאה ומכניסים לתנור עם גבינה צהובה, בולגרית, ביצה, זעתר ושומשום. גאורגי אמיתי כנראה יסובב לכם את הגב לנצח אם תגישו לו מנה כזאת, אבל במקרה של כל מי שאינו גאורגי - ההנאה מובטחת.

>> מתכון: חצ'אפיתה

 בתיאבון!