סמבוסק טורטייה

מדי פעם אנחנו אוהבים להשקיע ולהכין סמבוסק מאפס (איזה טעים זה??), אבל האמת היא שבאמצע השבוע אנחנו רק רוצים להקיש באצבעות ושיופיע לנו על השולחן סמבוסק מהביל עם רוטב עגבניות וזיתים, בלי שעשינו שום דבר לטובת העניין. כנראה גם רון יוחננוב הרגיש כמונו, אחרת הוא לא היה ממציא את המתכון הגאוני הזה.

מתכון: סמבוסק טורטייה

קציצות עוף ובטטה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
קציצות עוף ובטטה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

 

קציצות עוף ובטטה

המתכון הזה מתאים גם לארוחת צהריים, אבל משהו במהירות שבה הקציצות האלה נחטפות מהמגש בלי סכין ומזלג (ולפעמים אפילו בלי צלחת) מושך אותנו להכין אותן לפעמים לערב דווקא. אפשר להכין אותן עם רוטב (ראו אופציה בסוף המתכון), אבל אנחנו מעדיפים אותן נטורל - עם כמה ירקות ליד וזה הכל. לפעמים פחות זה יותר.

מתכון: קציצות עוף ובטטה

פסטה אביבית ירוקה (צילום: אמיר מנחם)
פסטה אביבית ירוקה|צילום: אמיר מנחם

פסטה ירוקה

רוטב לפסטה שמבוסס על ברוקולי, שום ופרמזן הוא משהו שאנחנו מתקשים לסרב לו, ולמרבה השמחה חינכנו את שאר בני המשפחה להתנהג כמונו (זה לא היה קשה בכלל). זה אומנם לא מתכון לפסטה בסיר אחד, כזה שבו הפסטה ומרכיבי הרוטב מתבשלים יחד, אבל זה ממש קרוב לזה. את הברוקולי חולטים במים רותחים ואז פשוט טוחנים עם שאר המרכיבים. כאן נגמרת ההכנה של הרוטב, ויא אללה איזה טעים הוא יוצא. 

מתכון: פסטה ירוקה

בתיאבון!