אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פרנץ' טוסט אפוי

ארוחת בוקר מושלמת לימים הקרירים, שאפילו לא צריך לטגן. והבונוס: אפשר להכין הכל ערב לפני, ורק לאפות בבוקר

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 13/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

16 פרוסות לחם אחיד (או פרוסות חלה/לחם לבן)

80 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כף קינמון טחון

6 ביצים

3 כוסות (720 מ"ל) חלב

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה ומסדרים עליהן את פרוסות הלחם. מורחים על כל פרוסה שכבה נדיבה של חמאה רכה (בערך כפית לפרוסה). משאירים בצד מעט חמאה לשימון התבנית.

2 מערבבים בקערית את הסוכר והקינמון. מפזרים על כל פרוסה כפית מתערובת הסוכר בשכבה אחידה. מעבירים לתנור וקולים כ-7-10 דקות, עד שהפרוסות מקבלות שכבה קראנצ'ית של סוכר. מוציאים ומצננים מעט. מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות.

3 מכינים את המלית: טורפים בקערה את הביצים עם החלב, המלח ותמצית הווניל.

4 משמנים היטב תבנית מלבנית עמוקה בגודל 20X30 ס"מ. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית בשתי שורות ובאופן חופף (בצורת מניפה). יוצקים מעל את בלילת הביצים והחלב כך שתכסה היטב את פרוסות הלחם. מניחים לרבע שעה לספיגת הנוזלים (ניתן לשמור לילה שלם בקירור). לפני האפייה מפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון שנותרה. אופים כ-30 דקות עד שכל הנוזלים נספגים היטב.

5 מוציאים, מצננים מעט, חותכים לקוביות ומגישים עם יוגורט ממותק קלות ומעדן פרי.

* ע"פ מתכון של דב פרלמן – Smitten Kitchen

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן!