אוכל

חביתה יפנית מאודה

כשנחשפנו לטרנד החביתה היפנית המאודה הוצפנו מצד אחד ברתיעה ומצד שני בסקרנות. היינו חייבים להכין, וגילינו אומלט די מגניב, משהו בין טופו רך, פודינג וחביתה לא רעה בכלל

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 09/02/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים

2 כפות סויה

רבע-חצי כפית שמן שומשום

1-2 גבעולים בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 ממלאים מים בגובה של רבע הסיר ומרתיחים.

2 שוברים את הביצים לקערה וכשהמים רותחים, מוסיפים חצי כוס מהם לביצים, טורפים היטב ומקפים את הקצף.

3 מניחים על גבי רשת או קערה הפוכה (אפשר גם להשתמש בסיר אידוי ייעודי) את קערת הביצים, מכסים את הסיר ומשאירים לבישול 7-10 דקות עד להתייצבות החביתה. 

4 מזלפים סויה, שמן שומשום, מפזרים בצל ירוק, פורסים ואוכלים. 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

חביתה יפנית מאודה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חביתה יפנית מאודה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!