אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קרפ קינמון ומעדן פרי

רוצים להכין ארוחת בוקר למישהו מיוחד? זה המתכון בשבילכם - קרפים מפנקים, ממולאים בקצפת ומעדן פרי מתוק, שזועקים אהבה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 08/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לקרפים

1 כוס (140 גרם) קמח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר

1 כפית קינמון טחון

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

4 ביצים

למילוי

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

כחצי כוס מעדן פרי

מעט אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה:

1 מנפים לתוך קערה את הקמח, מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים היטב.

2 לקערה נפרדת יוצקים את החלב, השמנת המתוקה ותמצית הווניל. מוסיפים את הביצים ובעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת החלב, בכל פעם מוסיפים קצת וטורפים היטב. מכסים את הקערה ומשהים בקירור או בטמפרטורת החדר למשך כ-20-30 דקות.

3 משמנים מחבת בקוטר 26 ס"מ במעט חמאה (רצוי מחבת קרמית או בעלת ציפוי non-stick) ומחממים על גבי להבה בינונית. יוצקים למחבת בכל פעם כ-1/3 כוס (80 מ"ל) מהבלילה, מטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה באופן אחיד. מטגנים כ-2 דקות מצד אחד, הופכים בעזרת מרית לצד השני ומטגנים עוד כחצי דקה. מעבירים את הקרפים המוכנים לצלחת הגשה ועורמים בערמה. מאפשרים לקרפים להתקרר מעט.

4 להגשה: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת רכה. מניחים על גבי קרפ אחד כ-2 כפות קצפת ו-2 כפיות מעדן פרי. מניחים מעל קרפ נוסף וסוגרים לצורת מעטפה. הופכים, בוזקים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.

* לגרסה קצת יותר שפויה קלורית, המירו את הקצפת בגבינה לבנה עם מעדן פרי או ריבה. גם כך ההנאה מובטחת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!