אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מאפה תפוחים, קינמון ושיבולת שועל

מאפה של ניגודים - רך מול פריך, חמוץ מול מתוק ואם מוסיפים גם גלידה אז גם חם וקר. פתיח מושלם לבקרים עצלים של ימות החורף

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 20/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת התפוחים

4 תפוחי עץ בינוניים מזן גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1/4 כוס (50 גרם סוכר חום בהיר)

1/2 כפית קינמון טחון

לשכבת פירורי שיבולת שועל

1/2 כוס (70 גרם) קמח

1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר חום בהיר

1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל

1/2 כפית קינמון טחון

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

להגשה

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

או גלידת וניל עם מעט קינמון טחון

אופן ההכנה:

1 להכנת שכבת התפוחים: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.2. מערבבים היטב בקערה את קוביות התפוחים, הסוכר והקינמון. מחלקים באופן אחיד בין כלי ההגשה ועד לגובה של כמחצית הכלי.3. להכנת שכבת הפירורים: לקערה אחרת מנפים את הקמח. מוסיפים את הסוכר, שיבולת שועל והקינמון ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה, ובעזרת הידיים מפוררים היטב עד לקבלת תערובת פירורית לחה עם פירורים גסים (אין צורך לקבל בצק של ממש אלא רק פירורים).4. מפזרים את תערובת הפירורים על גבי התפוחים עד לגובה מלא של הכלי. התפוחים מתרככים במהלך האפייה ומאבדים מנפחם ולכן מומלץ למלא את הכלי היטב.5. מניחים את כלי ההגשה על גבי תבנית התנור ומעבירים לאפייה למשך כ-35-40 דקות. המאפה מוכן כאשר שכבת התפוחים מבעבעת ושכבת הפירורים יציבה.6. מצננים מעט ומגישים עם שמנת מתוקה מוקצפת (ללא סוכר) או עם גלידת וניל. מפזרים מעל מעט קינמון טחון.

* מבוסס על מתכון מתוך My Baking Addiction, ומיועד לכ-6-10 מנות (תלוי בגודל הכלים האישיים)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן