לחמניות שום ופסטו
אם כבר להכין לחמניות בבית - למה לא לשדרג אותן עוד קצת, עם שום בתוך הבצק וממרח פסטו שיהפוך אותן לארוחה בפני עצמה? אנחנו אהבנו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים (או 8 גרם שמרים יבשים)
1 ביצה
240 מ"ל (1 כוס) מים
2 שיני שום כתושות
1 כף דבש
8 גרם (כפית וחצי) מלח
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
ביצה טרופה, להברשה
למילוי:
3 כפות גדושות ממרח פסטו
אגוזים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים את הקמח, השמרים, הביצה, המים, השום, הדבש, המלח ושמן במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך, אחיד ומעט דביק.
2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים עוד 1-2 דקות בידיים ומעגלים לכדור.
3 מתפיחים את כדור הבצק במשך כשעה בטמפרטורה חמימה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.
5 מורחים על שני המלבנים ממרח פסטו ומפזרים אגוזים אם רוצים. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים ל-12 שושנים (6 מכל יריעת בצק).
6 מסדרים את שושני הבצק בתוך תבנית שקעים משומנת, או מרופדת במנז'טים לאפייה. מתפיחים כ-1/2 שעה נוספת, או עד שהלחמניות כמעט מכפילות את נפחן.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות.
8 מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה בעדינות, ואופים 15-20 דקות, או עד שהן מזהיבות ומתייצבות.
9 מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
לבלוג של נטלי - עוגיו.נט