מעקודה מרוקאית
פשטידה מופלאה שתאכיל בכיף את כל המשפחה: תפוחי אדמה, אפונה, גזר והמון ביצים, שמטגנים על הגז ואחר כך אופים להתייצבות והשחמה יפה. רוצים לריב לאיזו עדה זה שייך? שיבושם לכם, אנחנו נאכל בינתיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
כוס אפונה יבשה
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
כפית פלפל שחור
רבע כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כפית כורכום
מיץ מחצי לימון
8 ביצים, טרופות
רבע כוס שמן צמחי
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לקוביות של סנטימטר.
2 במקביל מבשלים את האפונה היבשה בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאפונה מתרככת אבל לא מתפוררת. מסננים ומצננים.
3 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
4 מעבירים את האפונה המבושלת לקערה גדולה ומוסיפים אליה את יתר חומרי הפשטידה, לא כולל השמן.
5 יוצקים את השמן לסיר בקוטר 26 ס"מ שיכול להיכנס לתנור (או תבנית עם תחתית לא מתפרקת). כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ונותנים לה להיטגן כ-5 דקות. מעבירים את הסיר לתנור, וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-35 דקות, או עד שפני המאפה זהובים והפשטידה התייצבה. מגישים פושר.