אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מעקודה מרוקאית

פשטידה מופלאה שתאכיל בכיף את כל המשפחה: תפוחי אדמה, אפונה, גזר והמון ביצים, שמטגנים על הגז ואחר כך אופים להתייצבות והשחמה יפה. רוצים לריב לאיזו עדה זה שייך? שיבושם לכם, אנחנו נאכל בינתיים

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 27/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 347 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס אפונה יבשה

4 תפוחי אדמה

3 גזרים

3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

כפית פלפל שחור

רבע כפית אבקת אפייה

כפית מלח

כפית כורכום

מיץ מחצי לימון

8 ביצים, טרופות

רבע כוס שמן צמחי

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לקוביות של סנטימטר.

2 במקביל מבשלים את האפונה היבשה בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהאפונה מתרככת אבל לא מתפוררת. מסננים ומצננים.

3 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

4 מעבירים את האפונה המבושלת לקערה גדולה ומוסיפים אליה את יתר חומרי הפשטידה, לא כולל השמן.

5 יוצקים את השמן לסיר בקוטר 26 ס"מ שיכול להיכנס לתנור (או תבנית עם תחתית לא מתפרקת). כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ונותנים לה להיטגן כ-5 דקות. מעבירים את הסיר לתנור, וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-35 דקות, או עד שפני המאפה זהובים והפשטידה התייצבה. מגישים פושר.