אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פריטטה תפוחי אדמה ופטריות

הכלאה איטלקית בין חביתה משודרגת למעין פשטידה. את הפריטטה ניתן לגוון במבחר תוספות כמו ירקות, גבינות ואפילו פסטה. את תפוחי האדמה מבשלים ערב קודם ונותנים להם להתקרר לילה במקרר

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 156 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל גדול קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות דקות

2 תפוחי אדמה גדולים (כ-450 גרם), מבושלים, קרים לחלוטין וחתוכים לקוביות קטנות

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

7 ביצים

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.2. מחממים מחבת בקוטר 26 ס"מ (שיכולה להיכנס לתנור) על גבי להבה בינונית ומוסיפים כ-2 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים טיגון קצר. מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מערבבים היטב בעזרת כף עץ ומטגנים עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מוסיפים לבסוף את קוביות תפוחי האדמה. מערבבים בעדינות כדי לא לרסק את תפוח האדמה ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את האגוז המוסקט.3. טורפים היטב בקערה את הביצים, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים פנימה את הגבינה המגוררת ומערבבים היטב.4. מיישרים במחבת בשכבה אחידה את תערובת תפוחי האדמה והפטריות. יוצקים מעל את בלילת הביצים, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כמה דקות עד שהפריטטה מתייצבת בשוליה. מעבירים לתנור לכ-10 דקות של אפייה ועד שהפריטטה מתייצבת ומזהיבה בחלקה העליון. מצננים מעט ומגישים יחד עם סלט וגבינה לבנה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן