אוכל
צילום׃ Marc O. Finley, GettyImages IL

האש בראונס

מוגש בארוחות בוקר אמריקאית לצד ביצים עם בייקון

יונית נפתלי | mako | פורסם 03/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

8 תפוחי אדמה בינוניים
מלח
פלפל
4-6 כפות חמאה או חמאה מעורבת בשמן זית
עירית קצוצה (ניתן להחליף בחלק הירוק של הבצל הירוק)
שן שום כתושה
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במי מלח 25-30 דקות, עד שהם מתבשלים אך לא מתרככים מדי. מוציאים מהמים מיד בתום הבישול. אם מכינים את ההאש בראונס מתפוחי אדמה שבושלו באותו יום, מצננים אותם לגמרי לפני שממשיכים (כדי שלא יתפרקו או יתפוררו). 2. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בחורים הגדולים של מגררת. 3. מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה. מניחים את תפוחי האדמה במחבת ומהדקים בעזרת תרווד. מטגנים 2-3 דקות על חום גבוה, מנמיכים לחום בינוני ומטגנים 2-3 דקות נוספות. התחתית אמורה להיות שחומה מעט. 4. הופכים את תפוחי האדמה (הם כנראה יתפרקו, וזה בסדר), ומטגנים באותו אופן את הצד השני, הופכים שוב וחוזרים על התהליך פעם נוספת. מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול והשום למחבת ומערבבים.