אוכל
צילום׃ עדי קלינהופר, mako אוכל

לחמניות שמונה עם שומשום

רכות, טעימות ומתקתקות עם תועפות של שומשום - מתפללים ליום שבו המספר 8 יתקשר אצלנו יותר עם לחמניות ופחות עם צווי מילואים. עד אז - נתנחם באפייה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 26/10/23 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 לחמניות:

1 ק"ג קמח

40 גרם (4 כפות לא גדושות) שמרים טריים

6 כפות (72 גרם) סוכר

חצי כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

500 מ"ל מים

כף (10 גרם) מלח

 שמן זית, למריחה אחרי האפייה

לציפוי:

8 כפות סילאן

8 כפות מים רותחים

1 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את המלח.

2 לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח - כשעתיים או לילה במקרר.

3 מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לחלקים שווים של 100 גרם כל אחד ויוצרים לחמניות בצורת 8 (ראו סרטון).

4 מערבבים היטב בקערה את הסילאן עם המים ובקערה נוספת שמים את השומשום.

5 טובלים כל לחמנייה בקערת הסילאן ואז בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים שווים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כ-40 דקות).

6 מחממים תנור ל-175 מעלות, טורבו.

7 אופים את הלחמניות כ-25 דקות, או עד הזהבה.

8 מברישים את הלחמניות בשמן זית ומצננים (בהתחלה החלק העליון של הלחמניות מעט קשה, לאחר הצינון הוא מתרכך).

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!