אוכל
צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

סמבוסק מרובע

הסמבוסק הזה, מהבלוג של ענת אלישע, אולי נראה קצת כמו אגרול, אבל איך שתנעצו בו שיניים תבינו שמדובר בסמבוסק של החיים. עם מלית של גבינות ומעטה דקיק של סילאן - מדובר בחתיכת הברקה

ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen | פורסם 07/05/24 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח לחם/לבן

כף מחוקה שמרים יבשים

2 כפות סוכר

200 מ"ל חלב חמים

100 מ"ל מים

חצי כף מלח

3 כפות שמן

לפתיחה:

50 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם מוצרלה מגוררת

250 גרם בולגרית רכה מגוררת

לציפוי:

2 כפות סילאן מהולות בשלושת רבעי כוס מים

2 כוסות שומשום לבן ו/או שחור

אופן ההכנה:

סמבוסק מרובע (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
סמבוסק מרובע|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. לשים במהירות בינונית כ-2 דקות, מוסיפים מלח ושמן ולשים עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק, וזה בסדר.

2 מעצבים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים כשעה.

3 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים של 100 גרם כל אחד. מכסים ותפיחים 20 דקות נוספות.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

5 פותחים כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. מניחים מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית וסוגרים לצורת אגרול.

6 מועכים מעט את הסמבוסקים וטובלים בסילאן מהול במים ולאחר מכן בשומשום.

7 אופים עד הזהבה עמוקה. 

המתכון פורסם לראשונה בבלוג של ענת אלישע

בתיאבון!