ופל בלגי עם טריק לאקסטרה קריספיות
שני דברים מבדילים את המתכון הזה ממתכונים אחרים לוופל בלגי: אחד זה האינסטנט פודינג בבלילה, שמוסיף לה רכות וטעם, והשני - הטריק הפשוט לשמירה על פריכות מרבית. בקיצור, חובה לנסות
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-6-8 ופלים:
60 גרם חמאה
שליש כוס חלב (80 מ"ל)
100 גרם שמנת חמוצה 15%
1 ביצה L
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חצי כפית מלח
1 כוס+כף קמח עוגות (160 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים מכשיר/טוסטר לוופל בלגי.
2 ממיסים את החמאה יחד עם החלב 40-50 שניות במיקרוגל.
3 מעבירים לקערה יחד עם שמנת חמוצה, ביצה, סוכר ומלח ומערבבים היטב.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל וטורפים עד שהבלילה אחידה וסמיכה מאוד.
5 בעזרת כף גלידה קפיצית בקוטר 6 ס"מ מניחים מהבלילה בחלק האמצע של מכשיר הוופל (אין צורך לשמן). סוגרים ואופים 4-6 דקות, עד שהוופלים שחומים היטב. מעבירים את הוופלים המוכנים מיד לרשת צינון לדקה-שתיים, בשביל שיהפכו קריספיים.
הערות/שדרוגים:
** מגישים עם אבקת סוכר, מייפל, גלידה או ככה כמו שהם.
** אפשר להוסיף חצי כוס סוכר גבישי אחרי הוספת הקמחים. הסוכר הגבישי מתקרמל מלמעלה ונותן לוופל מעטפת אקסטרה קריספית. במקרה זה יש להפחית 2 כפות מהסוכר הרגיל במתכון.
* המתכון באדיבות רעות זומר ו-cookstock
בתיאבון!