אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגות גבינה אישיות עם מעדן פרי

לפעמים ארוחת בוקר מתוקה היא הדרך הכי טובה להתחיל את היום. עוגות הגבינה האישיות האלו, הן בדיוק בגודל הנכון ליד הקפה של הבוקר

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 15/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבסיס

100 גרם ביסקוויטים

50 גרם פיסטוקים קלופים (ניתן להמיר באגוזי לוז / פקאן / שקדים)

50 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30%

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

1גביע (150 גרם) יוגורט 3%

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

2 ביצים

להגשה

1/2 כוס מעדן פרי

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: מחממים תנור ל-140 מעלות.

2 במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים והפיסטוקים לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית.

3. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. מניחים בכל שקע כף מתערובת הבסיס ומהדקים היטב.

4. להכנת המלית: בקערה מערבבים יחד את 2 סוגי הגבינות, היוגורט, הסוכר, ומיץ הלימון. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים עד להטמעה. מעבירים את הבלילה לכלי מזיגה.

5 יוצקים את הבלילה מעל הבסיסים ומעבירים לתנור. אופים כ-25-30 דקות. העוגות צריכות להישאר לבנות ואף קצת רוטטות. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים ומעבירים לקירור, רצוי ללילה שלם.

6. להגשה: מסירים בעדינות את עטרות הנייר, מניחים בצלחת הגשה ומניחים מעל כל עוגה כ-2 כפיות מעדן פרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!