אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות חמאה, פקאן ומעדן פרי

עוגיות פריכות ונהדרות עם טעם אגוזי וניחוח עדין של קינמון שנפלאות עם הקפה או התה של הבוקר. הבצק אמנם עדין ודורש מעט תשומת לב, אך ההשקעה בהחלט מתגמלת

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 01/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק

1 כוס (120 גרם) אגוזי פקאן קלופים

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 כפית קינמון טחון

קורט מלח

180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

למלית ולקישוט

1/2 כוס מעדן פרי

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 טוחנים דק במעבד מזון את אגוזי הפקאן. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם הקמח, הקינמון הטחון והמלח.

2. מערבלים יחד במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים שוב. מוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים ומערבלים רק עד שנוצר בצק רך מאוד וקצת דביק.

3 מחלקים את הבצק לשניים. מניחים כל חלק על גבי נייר אפייה, מכסים מעל בנייר אפייה נוסף. בעזרת הידיים משטחים מעט את הבצק. נעזרים במערוך ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-3-4 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה ומקפיאים למשך כ-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וניתן לקרוץ ממנו צורות.

4. מחממים תנור ל-175 מעלות. מסירים את נייר האפייה העליון וקורצים צורות מהבצק בעזרת חותכנים. במחצית מהצורות קורצים פתח עגול בעזרת פיית זילוף. מעבירים את הצורות שקרצנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק רך מידי, אפשר להיעזר במרית (ספטולה) או בסכין רחבה כדי להפריד את הבצק מהנייר ולהעביר אותו לתבנית.

5 אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט. את הבצק שנותר מרדדים שוב. במידת הצורך, ניתן להעביר שוב למקפיא לכמה דקות, עד שהבצק יציב שוב ונוח לקריצת צורות נוספות.

6 ההרכבה: מצננים את העוגיות לחלוטין. משדכים לזוגות – עוגייה שלמה ועוגייה עם "חלון". הופכים את העוגיות השלמות ובמרכז כל אחת מניחים כחצי כפית מעדן פרי. את העוגיות עם החלון מפדרים באבקת סוכר. סוגרים עם העוגייה עם החלון כך שהריבה תציץ מעט החוצה. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!