צילום׃ דן לב, קוואקר
פנקייק קוואקר וקינמון
מתכון לארוחת בוקר מנצחת ברבע שעה של עבודה. אפשר להגיש עם פירות או סירופ מייפל
| קוואקר
| פורסם 31/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לפנקייקס:
ל-10 פנקייקס קטנים:
1 כוס (90 גרם) קוואקר
3/4 כוס (105 גרם) קמח רגיל
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון
1 ביצה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
2 כפות שמן קנולה
לטיגון:
תרסיס שמן
להגשה:
סירופ מייפל אמיתי או דבש
פירות שאוהבים (פטל, אוכמניות, ענבים, מנגו)
אופן ההכנה:
1 מערבבים קוואקר, קמח, סוכר, אבקת אפייה וקינמון במעבד מזון. מוסיפים ביצה, חלב ושמן קנולה ומערבלים לתערובת אחידה.
2 מחממים מחבת טפלון או מחבת פנקייק על להבה נמוכה-בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן ובעזרת מצקת יוצקים כ-1/4 כוס מן התערובת. כשמופיעות בועות על גבי הפנקייק, הופכים ומטגנים כדקה נוספת. ממשיכים את הטיגון עם שאר הבלילה.
3 מגישים חם עם סירופ מייפל או דבש ופירות שאוהבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!