פנקייקס יוגורט מפנקים באמת
וכשאנחנו אומרים מפנקים באמת, אנחנו מתכוונים לקציפה של יוגורט, וניל וגנאש שוקולד לבן, לתערובת פנקייקס אוורירית וקלילה עם יוגורט במקום חלב, לסלט פירות קיצי וצבעוני ולסירופ מייפל מעל לכל זה. נשמע לא רע
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקציפת יוגורט שוקולד לבן:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 38% שומן
100 גרם שוקולד לבן
חצי מקל וניל חצוי לאורכו, או חצי כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות סוכר
2 גביעים (260 גרם) יוגורט
לבלילה:
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן
200 מ"ל חלב
2 ביצים
5 כפות סירופ מייפל טהור
3 כפות סוכר
150 גרם (1 כוס ועוד 3 כפות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח
ספריי שמן לטיגון
לסלט פירות:
חצי מלון קטן, קלוף וחתוך לקוביות
חצי אננס, קלוף וחתוך לקוביות
נקטרינה, חצויה וחתוכה לפרוסות דקות
שזיף, חצוי וחתוך לפרוסות דקות
חצי סלסילה קטנה אוכמניות טריות
אשכול קטן של ענבים, חצויים לאורכם
תוכן מ-3 פסיפלורות
2 כפות ליקר גרנד מרנייה (אם יש ואם רוצים)
חופן עלי נענע טריים ללא גבעולים, קצוצים דק
להגשה:
סירופ מייפל איכותי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הגנאש לקציפה: יוצקים את השמנת לקערה ושוברים לתוכה את השוקולד הלבן. אם משתמשים בחצי מקל וניל - מגרדים את הזרעים מתוכו לתוך הקערה. מעמידים את הקערה מעל סיר מים מבעבעים (בן מארי) על להבה בינונית ומחממים עד שהשוקולד נמס. מסירים מהאש, מערבבים עד שהקרם אחיד ומצננים. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר עד למחרת.
2 מכינים את הבלילה לפנקייק: שמים בקערה את היוגורט. ממלאים את מכל היוגורט הריק בחלב ויוצקים לקערה. מוסיפים את הביצים, המייפל והסוכר וטורפים היטב במיקסר ידני או במטרפה. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה נוספת, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת היוגורט ומערבבים רק עד שהן מתאחדות. מכסים את הקערה ושומרים בצד (לא במקרר) כחצי שעה לפני הטיגון.
3 מסיימים את הכנת הקציפה: מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד במיקסר עם 2 כפות סוכר. אם לא השתמשנו קודם במקל וניל, מוסיפים חצי כפית תמצית וניל. מקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
4. מכינים סלט פירות: מערבבים בקערה את הפירות. מוסיפים את הליקר (אם יש ואם רוצים) והנענע. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים.
5 מטגנים: מחממים מחבת טפלון גדולה או מחבת פנקייק ומרססים אותה בספריי שמן. כשהמחבת חמה, יוצקים למחבת הגדולה ב-3 מקומות מצקת קטנה מהבלילה, כך שייווצרו 3 עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ, או יוצקים את הכמות הדרושה לשקעים במחבת פנקייק ייעודית. כשנוצרות בועות על גבי הפנקייק והצד התחתון מזהיב, הופכים בזהירות בעזרת מרית לחצי דקה נוספת בערך, ומסירים מהאש. חוזרים על הפעולות עד לסיום הבלילה.
* להגשה: מניחים 3-2 פנקייקס בכל צלחת. אם רוצים, יוצקים עליהם סירופ מייפל. מניחים מעליהם כמות נדיבה של קציפת יוגורט ולצדם סלט פירות, ומגישים מיד.
>> בואו לראות את טיול האוכל הסופר מגרה של מושיק ודובדבני ביוון