mako
פרסומת

דברים שווים לקופסת האוכל שאינם כריך

אתם יכולים להמשיך לתת להם כריכים עצובים לארוחת עשר (שלום לך, לחם אחיד עם פרוסת גבינה צהובה). ואתם יכולים גם להכין מראש כמה דברים ממש קלים וכיפיים שיקפיצו את קופסת האוכל עשרות מונים ויגרמו לילדים להרגיש מיוחדים. הנה כמה רעיונות, עם גרסאות למשקיענים יותר או פחות

ירדן וייס
פורסם:
לביבות גבינה וריוויון מתוקות על מגש
לביבות גבינה וריוויון מתוקות על מגש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

לביבות גבינה מתוקות

מתוקות, מנחמות, טעימות – אנחנו לא מכירים ילד שיגיד לזה לא. הלביבות האלה הן ארוחת ערב פינוק קבועה אצלנו בבית, ומה שנשאר (אם נשאר) – נכנס למחרת היישר לקופסת האוכל. הילדים משוויצים, ההורים מרוצים (יש פה, בכל זאת, כמות נאה של חלבון וסידן) ובאותו יום באורח פלא חוזרות הביתה קופסאות ריקות. אצלנו מגישים אותן עם מייפל או נוטלה, אבל באמת שאפשר כל דבר.

פנקייק גבינה לבנה
לביבות גבינה מתוקות. מלקקים את הצלחת | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

למשקיענים: לביבות גבינה ורוויון מתוקות

אלה אותן לביבות גבינה, אבל קרן אגם מגישה אותן בגרסה טיפה יותר מושקעת. לתערובת הגבינה נכנס גם ריוויון, שמוסיף עוד שכבה של טעם ואווריריות, והן עד כדי כך טעימות שבאמת לא חייבים למרוח עליהן כלום. אנחנו רק לא בטוחים שיישאר משהו, אז שווה להכין כמות כפולה.

לביבות גבינה וריוויון מתוקות
לביבות גבינה וריוויון. רכות ומנחמות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

 

לחמניות גבינה וזיתים

מה שאנחנו הכי אוהבים במתכון הזה – מעבר לכך שמדובר ביופי של בסיס לארוחת בוקר או ערב – זה שהוא הכי סלחן בעולם. כלומר, כן כדאי שגבינת הבסיס תהיה קוטג', זה פשוט לא יוצא רך מספיק עם גבינה לבנה, אבל כל השאר נתון לשיקולכם. מתכון נפלא לחיסול גבינות שעוד רגע לא איתנו, ופתרון מוצלח מאוד לקופסת האוכל: ההכנה שלהם היא באמת כלום והכי כיף פשוט לזרוק שניים-שלושה כאלה ולהמשיך הלאה בחייכם.

בואיקוס בצל וגבינות מוכנים
מאפינס קוטג' וזיתים. מאפה שהוא ארוחה | צילום: שרון ברקוביץ, BERKO MADE
פרסומת

למשקיענים: לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירס

פה כבר מדובר בהשקעה של ממש, אבל כזו שתקצור פירות בהתאם. אין ילד בכיתות הנמוכות או בגן (גם בכיתות גבוהות יותר, על מי אנחנו עובדים) שלא ירגיש אהוב מאוד אם בקופסת האוכל יחכו לו הלחמניות האלה, שהם ממש ארוחה מלאה וכיפית. כן, זאת קצת התעסקות, אבל עבור מי נתעסק אם לא בשבילם?

לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירס
לחמניות צב ממולאות. הכי חמודות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
לחמניות צב ממולאות בגבינה, זיתים ותירס - ההכנה
טיפה עבודה, אבל מדליה מובטחת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

קמטוטי בורקס גבינה ב-4 מרכיבים

אנחנו מאוד אוהבים קיצורי דרך, וגם קרן אגם בכלל לא שונאת אותם. הבורקסים האלה עשויים מעלי פילו, וכל מה שהם צריכים זה חמאה להברשה, ומוצרלה ופטה למילוי. אתם יכולים כמובן להוסיף זיתים או כל תוספת שמתחשק, אבל באמת שלא צריך. קל קליל, ומחבילת עלי פילו יוצאת כמות יפה שאפשר להקפיא ולהוציא בבוקר היישר אל קופסת האוכל.

פילו, פטה, מוצרלה. בורקס מקומט ויפהפה
פילו, פטה, מוצרלה. בורקס מקומט ויפהפה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

למשקיענים: בורקס פיצה של עדיקוש

עדיקוש מכינה גרסה קצת יותר מושקעת של בורקס שמתאים לקופסת האוכל, אבל באמת לא כזאת שלוקחת יותר זמן. הבסיס הוא בצק עלים, ועליו עולים ובאים רסק עגבניות, גבינה מגוררת, וכל תוספת שרוצים. מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות, אופים וקוצרים מחמאות (ואולי איזו נשיקה-שתיים מהצאצאים).

בורקס פיצה. לא רק ילדים אוהבים
בורקס פיצה. לא רק ילדים אוהבים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
פרסומת

פנקייק בסיסי

כל אחד צריך מתכון אחד בסיסי וטוב של פנקייקס, כזה שעושים מתוך שינה. וזה באמת אחד הדברים הפשוטים שיש, עד כדי כך שאפשר להכין אותם אפילו בבוקר לפני הלימודים. במתכון הזה יש את כל ההסברים וכל ההוראות, בצורה הכי ברורה ומפורטת שיש. אבל בסופו של יום מדובר בערבוב קטן, טיגון קצרצר, והבית מתמלא בריחות מתוקים של אפייה ובתחושה שהולך להיות יום ממש סבבה.

פנקייקים מוכנים
פנקייקס, בית ספר לבשלנים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

למשקיענים: פנקייק שיבולת שועל

קשה לכם מנטלית לשלוח אותם עם סתם פנקייקס? הנה מתכון שירגיע טיפה את המצפון: פה מוסיפים להם שיבולת שועל והיא באמת רק משדרגת הכל, גם את הטעם. יוצאים פנקייקים שחומים ודחוסים, טעימים ומתוקים, שיתנו לכם קצת שקט נפשי ולילדים פינוק כיפי לארוחת עשר.

פנקייקס שיבולת שועל
פנקייקס שיבולת שועל. יש להם ערך מוסף | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

שתהיה לכולם שנת לימודים מוצלחת!