לא מעט החלטות קיבלו המתמודדים במהלך משימת הדו קרב: מה שהתחיל בבחירת היריבים לתחרות, המשיך לבחירת המנה ששימשה להם השראה לבישול, ונגמר במנה שהם עצמם הכינו כדי להגיש לצוות השופטים. אהבתם את הרעיונות המקוריים של חברי הנבחרת? אספנו עבורכם את כל המתכונים כדי שגם אתם תוכלו לבשל בבית כמו מאסטרים:
דו קרב: קובה סלק
הכנת קובה מצוין היא אמנות בפני עצמה - אבל מדובר במיומנות נרכשת. קובה סולת במילוי תערובת מתובלנת של בשר בקר ועוף, והכל בתוך מרק סלק עשיר, צבעוני וחמצמץ.
המתכון של איה קרמרמן: ניוקי ממולאים בשזיפים
הניחו בצד את רגשות האשם והכינו לגמרי לבד ניוקי רכים כמו עננים, ממולאים שזיפים ועטופים בהרבה-הרבה חמאה ואהבה. טיפ: פחות מסובך ממה שזה נשמע.
למתכון: ניוקי ממולאים בשזיפים של איה קרמרמן >>
המתכון של שי אביבי: קובה סלק מתוק
רוצים ללכת בהפוך על הפוך ולזכות בכל הקופה? קובה סלק - הגרסה המתוקה, עם קובה סולת ואגוזי מלך במרק מתקתק של סלק וגזר מלא צבעים וטעמים.
למתכון: קובה סלק מתוק של שי אביבי >>
דו קרב: מעקודה
למרות שאת הפשטידה המסורתית הזאת אוכלים כשהיא קרה, המעקודה המרוקאית, עם תפוחי האדמה, הגזר ועשבי התיבול, היא אחת הטובות שייצא לכם להכין ולאכול.
המתכון של פנינה טורנה: פשטידת תפוחי אדמה, בשר וערמונים
כשהמעקודה המרוקאית משמשת כהשראה, מה כבר יכול להיות רע בפשטידה עם שכבות פירה ערמונים, תפוחי אדמה ובשר טחון? מנה מפנקת וחורפית.
למתכון: פשטידת תפוחי אדמה, בשר וערמונים של פנינה טורנה >>
המתכון של נועם טור: קיש ירקות
במקום עוד פשטידת ירקות בנאלית, שדרגו את המנה עם בצק פריך, ברוקולי, גזר וגבינת עזים, והכל בחצי שעה עבודה.
למתכון: קיש ירקות של נועם טור >>
דו קרב: מוסקה
שכבות חציל בשרני, בשר טחון משובח ורוטב בשמל קטיפתי או במילה אחת: מוסקה. המאכל היווני שכשמכינים אותו נכון הוא יעשה לכם יאסו בתוך הפה - גם בגרסת הפרווה.
המתכון של עדן הראל: טס קבב
מה קורה כשמשלבים חצילים קלויים עם בשר כבש, עגבניות ופלפל חריף? בעיקר דברים טובים. תבשיל טס קבב עשיר בתיבול אורגנו ותימין שמומלץ לאמץ בחום.
המתכון של נורמן עיסא: פרוסות חציל עם בשר נא ובורגול
השילוב האהוב של חציל ובשר עולה מדרגה במנה מרעננת המכילה שכבות של פרוסות חציל מטוגן ובשר נא עם בורגול או בקיצור - קובנייה. היכונו לחתיכת חגיגה של טעמים.
למתכון: פרוסות חציל עם בשר נא ובורגול >>
דו קרב: לחמעג'ון
הגרסה הטורקית, הבשרית והנפלאה לפיצה. הלחמעג'ון, אותה פיתה ביתית הנאפית עם בשר טחון, צנוברים ובתיבול נדיב ומשמח - והזמן במטבח? פחות ממה שאתם חושבים.
המתכון של בטי רוקאווי: לחמעג'ון הודי
מכירים לחמעג'ון? נהדר. עכשיו בואו נלך קצת יותר מזרחה ונכין מאפה נהדר בסגנון הודי, עם חציל מטוגן, בצל מקורמל וקציצות עוף מתובלות, כולם מכורבלים בתוך בצק מוצלח.
למתכון: לחמעג'ון הודי של בטי רוקאווי >>
המתכון של אבי נוסבאום: סיניה מוסר ים, טחינה לבנה ופיתה
מוכנים למנה פשוטה אך מצוינת? דג צרוב במחבת עם עגבנייה ושום, מונח אחר כבוד על פיתה ביתית וריחנית עם טחינה גולמית משובחת.
למתכון: סיניה מוסר ים, טחינה לבנה ופיתה של אבי נוסבאום >>
דו קרב: גפילטע פיש
הדעות עליו חלוקות אבל למרות זאת, אף ליל סדר לא שלם בלעדיו. קבלו את הגרסה הקלאסית והטובה לגפילטע פיש, שעם יד על הלב, הוא כל כך טעים.
המתכון של שלומי אלדר: גפילטע פיש על בסיס לוקוס ונענע
אם גפילטע פיש רגיל משעמם אתכם, בואו לנסות את הגרסה המשודרגת הזאת: קציצות דג מסורתיות עם טוויסט, בטעמים עדינים שמשתלבים נהדר מוגש על מצע סלק מתקתק.
למתכון: גפילטע פיש על בסיס לוקוס ונענע של שלומי אלדר >>
המתכון של שלמה שרף: נתח קרפיון ממולא בגפילטע פיש
אם גם אתם חושבים שקלאסיקות הן פרות קדושות, ודאי תתחברו למתכון הבא: פילה דג ממולא בקציצות גפילטע פיש, מבושל בציר דגים עשיר ומוגש עם סלק רענן.