במשימת הקוסקוס נדרשו המתמודדים לקחת את אחד המאכלים שהפכו לקונצנזוס במטבח הישראלי, ובעזרת מחשבה יצירתית לעניק לו פרשנות אישית ומקורית. ואם זה לא מספיק מאתגר, תוסיפו לכל העניין לחץ אדיר של זמן, שחלק ניכר ממנו הם נאצלו להקדיש למסורת ארוכת השנים של הכנת הגרגרים עצמם. רוצים גם אתם לצאת מהקופסה בפעם הבאה שאתם מכינים קוסקוס? קבלו את כל המתכונים:
המתכון של שלומי אלדר:
קישואים ממולאים קוסקוס
סירות קישואים ממולאות בפתיתי קוסקוס ביחד עם מתיקות עדינה של דלעת, ג'ינג'ר וצימוקים מסוכרים. רבע שעה עבודה ואתם מגישים.
למתכון: קישואים ממלואים בקוסקוס של שלומי אלדר >>
המתכון של פנינה טורנה:
קציצות בקר ברוטב חמוציות
קציצות בקר עסיסיות ומלאות כל טוב מתבוססות ברוטב עשיר עם חמוציות ורכז רימונים והכל על מצע קוסקוס ביתי ומוצלח.
למתכון: קציצות בקר ברוטב חמוציות של פנינה טורנה >>
המתכון של איה קרמרמן:
פרנה מרוקאית, טבולה וחציל קלוי
קבלו חגיגת קוסקוס שלמה וקצת אחרת: לחם פרנה טרי לצד סלט טבולה מרענן, טחינה ביתית לימונית וחציל קלוי שהולך נהדר עם כל הטוב הזה.
למתכון: פרנה מרוקאית, טבולה וחציל קלוי של איה קרמרמן>>
המתכון של בטי רוקאווי:
כבדי עוף בלימונים ופטריות
מנות זריזות וטעימות הן תחביב אישי שלנו. צורבים קלות את כבדי העוף, מקפיצים עם פטריות וכל השאר, מאדים ואחרי פחות מחצי שעה מקבלים מנה נהדרת בניחוח לימוני.
למתכון: כבדי עוף בלימונים ופטריות של בטי רוקאווי>>
המתכון של עדן הראל:
טאג'ין עוף ברוטב יין ופירות מיובשים
הטאג'ין הוא הרבה יותר מכלי הגשה. תבשיל כרעי עוף, משמשים, צימוקים ושזיפים, שמתבשל לאטו בתנור. מוגש לצד קוסקוס ביתי. רבע שעה הכנה ולתנור
למתכון: טאג'ין עוף ברוטב יין ופירות מיובשים של עדן הראל >>
המתכון של נועם טור:
קוסקוס דלעת ערמונים וטלה
ירקות שבושלו עד לריכוך בציר בקר עשיר, ביחד עם בשר טלה והכל על מצע קוסקוס אוורירי. מנה חמימה ונעימה, רגע לפני שהחורף מאחורינו.