לכבוד פרק פתיחת העונה, השופטים שלנו בחרו להכיר את המתמודדים בדרך הטובה ביותר בעיניהם: דרך הבישול. כל אחד מהמתמודדים התבקש להכין מנת היכרות שמאפיינת אותו באופן הכי מדוייק שאפשר. אבל זה לא הכל, בתחרות כמו בתחרות, רגע לפני שהם חשבו שהקושי מאחוריהם, התבקשו המתמודדים להכין מנה נוספת, הפעם- מאולתרת, מאותם חומרי הגלם שהם בחרו למנה הראשונה.
רוצים לבשל כמו המתמודדים? קבלו את המתכונים המלאים:
המתכונים של שלומי אלדר:
קציצות בקר ברוטב עגבניות
תבשיל קציצות בשר עם רוטב פשוט וטעים הוא חתיכת אוכל מנחם. מתכון זריז שיסגור לכם את הפינה של הצהריים בחצי שעה.
למתכון: כרוב ממולא בשר ואורז של שלומי אלדר >>
כרוב ממולא באורז, בשר וצנוברים
עזבו לרגע את הפלפלים הממולאים הנוחים והבנאליים ופנו לירק מאתגר יותר אך משתלם בהרבה של עלי כרוב במלית בשר, אורז וצנוברים.
למתכון: קציצות בקר ברוטב עגבניות של שלומי אלדר>>
המתכונים של שלמה שרף:
פילה בקר עם מחית חצילים
יש מאכלים שעם הביס הראשון מחזירים אתכם לשורשים. נתחי פילה בשר צלויים, מוגשים על מצע סלט חצילים מצוין שמזכיר פטה כבד.
למתכון: פילה בקר עם מחית חצילים של שלמה שרף >>
חציל ממולא בבשר
כדי ליהנות מהשילוב הנהדר של חצילים ובשר, לא חייבים להכין מוסקה: פרוסות חצילים מטוגנות במילוי פילה בקר, מבושלות ברוטב עגבניות עשיר ומרצה. התוצאה: חלום שמנוני וטעים.
למתכון: פילה בקר עם מחית חצילים של שלמה שרף >>
המתכונים של שי אביבי:
שקשוקה ארוזה בפיתה
דוקטור שקשוקה בהלם: מאפה מקורי ונהדר של בצק העוטף עגבנייה אפוייה, שבתוכה עדשים, ביצה, תרד וזעתר או בקיצור - שקשוקה משודרגת לעילא איך לא חשבו על זה קודם?
למתכון: שקשוקה ארוזה בפיתה של שי אביבי >>
קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות
בא לכם קינוח שהוא לא עוד עוגה בחושה? נסו את הקינוח המיוחד הזה: קסטה של בצק אפוי עם מלית מתוקה של ריבת עגבניות פיקנטית בציפוי קרם אנגלז. עכשיו רק תחליטו מאיזה צד אתם מתחילים לאכול.
למתכון קסטה מסקרפונה וריבת עגבניות של שי אביבי >>
המתכונים של פנינה טורנה:
סטייק פילה על קרם פורצ'יני
נתח בשר עסיסי ואיכותי הולך נהדר עם פטריות. טוחנים במהירות קרם ערמונים ופטריות פורצ'יני, צורבים את סטייק הפילה צ'יק צ'ק על מחבת והנה - ארוחה שנראית כמו מיליון דולר בכלום עבודה.
למתכון סטייק פילה על קרם פורצ'יני >>
קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה
לפעמים צריך לאכול מנה מושחתת כדי לזכור מאיפה באנו: קרפ עדין במילוי פטריות פורצ'יני, מוגש על מצע פירה ערמונים חם ומלטף לצד לבבות ארטישוק שהוקפצו בשמן זית. פינוק חורפי אמיתי.
למתכון קרפ פורצ'יני על פירה ערמונים וארטישוק אה-לה-רומנה של פנינה טורנה >>
למתכונים של עדן הראל:
דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה
אנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה: תנו לנו דג ברוטב חריף-חריף בסגנון ים תיכוני, מוגש לצד לחם פרנה מרוקאי אותנטי חם וטרי שנאפה במקום וומבחינתנו יש מזרח תיכון חדש.
למתכון דג מרוקאי חריף לצד לחם פרנה של עדן הראל >>
לוקוס בריבת פלפלים
דג טוב כמו לוקוס לא צריך הרבה: עגבניות, שום ויאללה לתנור. כשהוא ייצא משם, נשדך לו ריבת פלפלים מתקתקה בכלום עבודה. יאללה, לשולחן.
למתכון לוקוס בריבת פלפלים של עדן הראל >>
המתכונים של אבי נוסבאום:
שוק עוף ביין
אוהבים מנות שמצריכות סיר אחד בלבד? זה המתכון עבורכם: שוקי עוף שטוגנו קלות ובושלו ביחד עם ירקות שורש, תימין ובקבוק יין אדום. מכינים תוספת חביבה ליד וזהו, אתם מסודרים.
למתכון שוק עוף ביין של אבי נוסבאום >>
עוף במלח וירקות שורש
מחפשים מנה בסיסית ונהדרת לשבת בלי יותר מדי עבודה? שוקי עוף במלח גס לצד תפוחי אדמה ובטטות שנצלים לאטם בתנור בכלום עבודה.
למתכון עוף במלח וירקות שורש של אבי נוסבאום >>
המתכונים של איה קרמרמן:
מנגולד ממולא בבשר
הנה מנה נחמדה ומקורית לאירוח: עלי מנגולד ממולאים בשר טחון, עגבניות, בצל ופטרוזיליה שטוגנו, שניצל סטייל, עם פירורי לחם וביצה. קצת סלסת עגבניות קלילה ליד ואתם מסודרים.
למתכון מנגולד ממולא בבשר של איה קרמרמן >>
קציצות בתבשיל מנגולד ומש
תבשיל מזין, ביתי ומעט חרפרף של קציצות בקר ברוטב עשיר עם עלי מנגולד ושעועית מש. אורז בצד ויש לכם ארוחה שלמה.
למתכון קציצות בתבשיל מנגולד ומש של איה קרמרמן >>
המתכונים של בטי רוקאווי:
פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין
נוסעים קצת מזרחה עם פילה לוקוס מאודה בתיבול קארי ופלפלים מלאי טעם וצבע.
למתכון פילה לוקוס בפלפלים ובתיבול הודי עדין של בטי רוקאווי >>
פילה דג צלוי
גם דגים יכולים להיות נשנוש. פילטים של דג מטוגנים בשמן ובחמאה שכל מה שהם צריכים זה נגיעות מלח אטלנטי איכותי ופלפל שחור.
למתכון פילה דג צלוי של בטי רוקאווי >>
המתכונים של דורית רביניאן:
תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול
המטבח הפרסי ידוע בחיבתו הגדולה לקטניות ועשבי תיבול. תבשיל עשיר שמחבר את שתי האהבות הגדולות האלה יחד למנה עשירה מלאת טעמים.
למתכון תבשיל פרסי מלא קטניות ועשבי תיבול של דורית רביניאן >>
חביתת תרד ועשבי תיבול
חביתה משודרגת שמחה וירוקה עם תרד, ערימות של עשבי תיבול ומעט שמנת מתוקה. היכונו לאומלט אמיתי.
למתכון חביתת תרד ועשבי תיבול של דורית רביניאן >>
המתכונים של נועם טור:
סלט חריף ומעיף
מתחשק לכם מנה שהיא הרפתקאה? נסו את הסלט המיוחד הזה המכיל פומלה, פפאיה, עגבניות שרי עור דג מטוגן ועוד המון הפתעות.
למתכון סלט חריף ומעיף של נועם טור >>
דניס בתנור וסלט פומלה חריף
מה הקשר בין דג לפומלה? תתפלאו, כשהוא אפוי ביחד עם שמן זית, שום ועשבי תיבול ולצד סלט פיקנטי וייחודי, מדובר בשידוך מוצלח במיוחד.
למתכון דניס בתנור וסלט פומלה של נועם טור >>
למתכונים של נורמן עיסא:
מג'דרה עם פרגיות
מנה עסיסית ועשירה אך עם זאת מזינה? לקחנו: סטייק פרגית בזעתר, מוגש על מג'דרת בורגול ועדשים וטחינה לצד סלט ירוק חריף בשביל הטעם.
למתכונן מג'דרה עם פרגיות של נורמן עיסא >>
מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגית
הנה סיר שקשה להתנגד לו: ארוחה שלמה המכילה פרגיות, עדשים ובורגול ועגבניות, שיהיה קצת צבע בצלחת.
למתכון מג'דרה מבורגול ועדשים לצד עגבניות, בצל ירוק וחתיכות פרגיתשל נורמן עיסא >>
המתכונים של אתי לוי:
קציצות בקר ברוטב אדום חריף
לפעמים צריך לחזור לבסיס ופשוט ליהנות: קציצות בקר ברוטב פיקנטי ואדמדם בחצי שעה עבודה.
למתכון קציצות בקר ברוטב אדום חריף של אתי לוי >>
קציצות דג לוקוס וגרגרי חומוס
הכינו את הלחם הטרי: קציצות מלוקוס, מלך הדגים, שמשכשכות בתוך רוטב חריף עם עגבניות, גרגרי חומוס, פפריקה ושום.
למתכון דג לוקוס וגרגירי חומוס של אתי לוי >>
מאסטר שף VIP, שלישי, 21:00