כורכום, פילה בקר, לוקוס, עגבניות, פטריות, חצילים, תפוח אדמה, שום, בצל ירוק, סלק וכוסברה. אלו המרכיבים איתם נדרשו המועמדים להדחה לבשל את המנה שתשאיר אותם בנבחרת. 11 מרכיבים בלבד ולא יותר (לא כולל המוצרים הבסיסיים: מלח, פלפל, שמנת וקמח). רוצים גם אתם לבשל את המנות שהכינו המתמודדים? קבלו את המתכונים המלאים:
המתכון של שלומי אלדר:
לוקוס ותפוחי אדמה
דג ותפוחי אדמה זה חתיכת שילוב קלאסי – אבל מה תגידו אם נגלה לכם שמבשלים אותם יחד, בסיר אחד, ושתוך שעה יש ארוחה שלמה? יאללה, למטבח.
למתכון: לוקוס ותפוחי אדמה של שלומי אלדר >>
המתכון של פנינה טורנה:
מדליוני פילה, חצילים בעגבניות ורושטי
מבדיקה שערכנו, כשהשחיתות היא מושקעת, רגשות האשם פוחתים בשליש. מדליוני פילה משוחים בשמן זית, רושטי עתיר חמאה ולסיום חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות. מושחתים, לא נמאסתם.
למתכון: מדליוני פילה, חצילים בעגבניות ורוטשי של פנינה טורנה >>
המתכון של איה קרמרמן:
רביולי במילוי לוקוס
תמיד רציתם להכין לבד בצק לפסטה והתעצלתם? דפי רביולי מבצק פסטה טרי ממולאים בלוקוס, בצל ירוק ושמנת הם מנה מוצלחת לסיפתח.
למתכון: רביולי במילוי לוקוס של איה קרמרמן>>
המתכון של בטי רוקאווי:
פאי רועים
למרות מוניטין מפוקפק, המטבח האנגלי חתום גם על כמה מנות לא רעות בכלל, אחת מהן היא פאי רועים עשיר בבשר טחון ופירה המוגש כאן עם טוויסט אוריינטלי בצורת כורכום ובהרט.
למתכון: פאי רועים של בטי רוקאווי>>
המתכון של דורית רביניאן:
קציצות לוקוס על מניפת תפוחי אדמה
קבלו את הגרסה המשודרגת לפיש אנד צ'יפס: קציצות לוקוס שמנמנות על תפוחי אדמה בתנור ולצד רוטב שמנת עשיר ומעט כורכום בשביל הטוויסט.
למתכון: קציצות לוקוס על מניפת תפוחי אדמה של דורית רביניאן>>
המתכון של נורמן עיסא:
פילה בקר קצוץ נא ברוטב עגבניות טריות
מי שחושש מבשר בקר נא, מוזמן לנסות את המנה הזאת בביתו הבטוח: פילה בקר שנקצץ ותובל על רוטב טרי ורענן מעגבניות מגוררות, פטריות קצוצות ובצל ירוק שמוכן במהירות שיא.
למתכון: פילה בקר קצוץ נא ברוטב עגבניות טריות של נורמן עיסא>>
המתכון של אבי נוסבאום:
דג בקרם חצילים
המנה הבאה מורכבת משלושה דברים שכל ישראלי שמכבד את עצמו אוהב מכל הלב: פילה דג, חצילים וסלט טוב ומרענן בצד והכל בעשרים דקות עבודה.
למתכון: דג בקרם חצילים של אבי נוסבאום>>
מאסטר שף VIP, ראשון ושלישי, 21:00