כורכום, פילה בקר, לוקוס, עגבניות, פטריות, חצילים, תפוח אדמה, שום, בצל ירוק, סלק וכוסברה. אלו המרכיבים איתם נדרשו המועמדים להדחה לבשל את המנה שתשאיר אותם בנבחרת. 11 מרכיבים בלבד ולא יותר (לא כולל המוצרים הבסיסיים: מלח, פלפל, שמנת וקמח). רוצים גם אתם לבשל את המנות שהכינו המתמודדים? קבלו את המתכונים המלאים:  

המתכון של שלומי אלדר:

לוקוס ותפוחי אדמה

דג ותפוחי אדמה זה חתיכת שילוב קלאסי – אבל מה תגידו אם נגלה לכם שמבשלים אותם יחד, בסיר אחד, ושתוך שעה יש ארוחה שלמה? יאללה, למטבח.

לוקוס עם תפוחי אדמה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
קלאסיקה במיטבה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

למתכון: לוקוס ותפוחי אדמה של שלומי אלדר >>

המתכון של פנינה טורנה:

מדליוני פילה, חצילים בעגבניות ורושטי

מבדיקה שערכנו, כשהשחיתות היא מושקעת, רגשות האשם פוחתים בשליש. מדליוני פילה משוחים בשמן זית, רושטי עתיר חמאה ולסיום חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות. מושחתים, לא נמאסתם.

סטייק פילה, חצילים בעגבניות ורושטי (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
מושחתים לא נמאסתם|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

 למתכון: מדליוני פילה, חצילים בעגבניות ורוטשי של פנינה טורנה >>

המתכון של איה קרמרמן:

רביולי במילוי לוקוס

תמיד רציתם להכין לבד בצק לפסטה והתעצלתם? דפי רביולי מבצק פסטה טרי ממולאים בלוקוס, בצל ירוק ושמנת הם מנה מוצלחת לסיפתח.

רביולי במילוי לוקוס  (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
שילוב מנצח של פסטה, שמנת ובצל ירוק|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

 למתכון: רביולי במילוי לוקוס של איה קרמרמן>>

המתכון של בטי רוקאווי:

פאי רועים

למרות מוניטין מפוקפק, המטבח האנגלי חתום גם על כמה מנות לא רעות בכלל, אחת מהן היא פאי רועים עשיר בבשר טחון ופירה המוגש כאן עם טוויסט אוריינטלי בצורת כורכום ובהרט.

פאי רועים בתוספת סלסת עגבניות (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
למטבח האנגלי יש גם צדדים טובים|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

 למתכון: פאי רועים של בטי רוקאווי>

המתכון של דורית רביניאן:

קציצות לוקוס על מניפת תפוחי אדמה

קבלו את הגרסה המשודרגת לפיש אנד צ'יפס: קציצות לוקוס שמנמנות על תפוחי אדמה בתנור ולצד רוטב שמנת עשיר ומעט כורכום בשביל הטוויסט.

קציצות לוקוס על מניפת תפוח אדמה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
גרסה משודרגת לפיש אנד צ'יפס|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

 למתכון: קציצות לוקוס על מניפת תפוחי אדמה של דורית רביניאן>>

המתכון של נורמן עיסא:

פילה בקר קצוץ נא ברוטב עגבניות טריות

מי שחושש מבשר בקר נא, מוזמן לנסות את המנה הזאת בביתו הבטוח: פילה בקר שנקצץ ותובל על רוטב טרי ורענן מעגבניות מגוררות, פטריות קצוצות ובצל ירוק שמוכן במהירות שיא.

פילה בקר קצוץ נא ברוטב עגבניות טריות ופטריות (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
אפשר להפסיק לחשוש מבשר נא|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

 למתכון: פילה בקר קצוץ נא ברוטב עגבניות טריות של נורמן עיסא>>

המתכון של אבי נוסבאום:

דג בקרם חצילים

המנה הבאה מורכבת משלושה דברים שכל ישראלי שמכבד את עצמו אוהב מכל הלב: פילה דג, חצילים וסלט טוב ומרענן בצד והכל בעשרים דקות עבודה.

דג בקרם חצילים  (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
מנה לישראלים שמכבדים את עצמם|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

 למתכון: דג בקרם חצילים של אבי נוסבאום>>

 מאסטר שף VIP, ראשון ושלישי, 21:00