תשעת חברי הנבחרת עמדו מול גינת העשבים שהוקמה באולפן, שכולה צבועה ב-50 גוונים של ירוק. "אנחנו השפים רצים אחרי חומרי גלם כאלו", הכריז חיים כהן כשחשף את האתגר, והמתמודדים הסתערו על משימת ההדחה, במהלכה נדרשו להכין מנה שכולה מתבססת על עשב אחד. ואם גם לכם מתחשק ללכת לקטוף לעצמכם מצרכים לארוחה, אתם מוזמנים להכין את המתכונים של המתמודדים:

איה קרמרמן: מרק חומעה עם קובה ממולא תרד

רגילים להכניס למרק פטרוזיליה וכוסברה? הגיע הזמן לשינוי בצורת גבעולי חרשוף וחומעה, שיעניקו חמיצות מפתיעה ומרעננת למרק בו ישכשכו קובות ממולאות בתרד.

מרק חומאה עם קובה ממולא תרד  (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
מרק חומעה של איה קרמרמן|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: מרק חומעה עם קובה של איה קרמרמן

שי אביבי: מרק סרפד

בצורתו המקורית הוא מעקצץ וצורב, אבל כשמבשלים עלי סרפד בציר ירקות יוצאים מהם טעמים מופלאים שכדאי להכיר.

מרק סרפד (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
מרק סרפד של שי אביבי|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: מרק סרפד של שי אביבי

בטי רוקאווי: עג'ה תרד ומנגולד

מעמדן המפוקפק של חביתות הירק מקבל חיזוק עצבני וחריף אש מהעג'ה – חביתה עמוסת תרד ומנגולד שתובלה היטב, לצד יוגורט מלפפונים להרגעת החך. עשרים דקות והטירוף הזה אצלכם.

עג'ה מתובלת (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
עג'ה מתובלת של בטי רוקאווי|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: עג'ה תרד ומנגולד של בטי רוקאווי

אבי נוסבאום: מאפה תרד וריקוטה

מחפשים משהו חדש לבראנצ' של שבת? מאפה תרד וגבינת ריקוטה עם עגבניות מיובשות וצנוברים, הוא בדיוק מה שחיפשתם.

מאפה, תרד, ריקוטה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
מאפה תרד וריקוטה של אבי נוסבאום|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: מאפה תרד וריקוטה של אבי נוסבאום

נורמן עיסא: עלי חובזה מטוגנים ועשבים טריים

גם אתם נשנשתם חוביזה להנאתכם כשהייתם קטנים? הנה הזדמנות לקצת נוסטלגיה: עלי חובזה שטוגנו קלות בשמן זית, ביחד עם עירית ועולש טריים. עשרים דקות ואתם ירוקים לחלוטין.

עלי חובזה מטוגנים עם בורגול (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
עלי חובזה מטוגנים של נורמן עיסא|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: עלי חובזה מטוגנים ועשבים טריים

שלמה שרף: מרק כרוב וסלט ירוק

הנה מנה עשירה וטובה להיפרד איתה מהחורף: מרק כרוב ונתחי אנטרקוט עשיר ומופלא עם עגבניות, גזר והרבה תבלינים לצד סלט עלים רענן.

מרק כרוב וסלט ירוק עלים (תמונת AVI: מתוך מאסטר שף VIP)
מרק כרוב וסלט ירוק של שלמה שרף|תמונת AVI: מתוך מאסטר שף VIP

>>למתכון: מרק כרוב וסלט ירוק של שלמה שרף

נועם טור: עלי בוקצ'וי מוקפצים וסלט מוסר ים

שילוב מפתיע של קר וחם עם סלט מעלי ראשד ושומר, עם דג מוסר ים שנכבש במיץ לימון ועלי בוק צ'וי שהוקפצו במרק סרפדים.

מערת קונכיה טרייה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
עלי בוקצ'וי מוקפצים וסלט מוסר ים של נועם טור|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: עלי בוקצ'וי מוקפים וסלט מוסר ים של נועם טור

פנינה טורנה: כרוב ממולא וקייל שחור ממולא

היתרון העיקרי בממולאים זה שאפשר למלא כל דבר בכל מה שרוצים: כרוב לבן וקייל שחור ממולאים בשר, ערמונים ועשבי תיבול ברוטב אדום ונהדר.

כרוב ממולא וקייל שחור ממולא (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
כרוב ממולא וקייל שחור ממולא של פנינה טורנה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: כרוב ממולא וקייל שחור ממולא של פנינה טורנה

עדן הראל: ארטישוק ברוטב חרשוף

כן-כן, אנחנו יודעים שריקון ארטישוקים זו חתיכת עבודה, אבל אחרי שתמלאו אותם בקצת אורז ובשר טחון ותכניסו לתוך רוטב עם גבעולי חרשוף בשרניים, לא תרגישו ממורמרים.

ארטישוק ברוטב חרשוף (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
ארטישוק ברוטב חרשוף של עדן הראל|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>>למתכון: ארטישוק ברוטב חרשוף של עדן הראל

עוד במאסטר שף:

מאסטר שף VIP: ראשון ושלישי ב-21:00