עונה שלמה מלאה ברגעים מצחיקים, מרגשים, מפתיעים ובעיקר טעימים מתקרבת לסיומה בצעדי ענק. הערב נלחמו ארבעת הפיינליסטים: פנינה טורנה, איה קרמרמן, שי אביב ובטי רוקוואי, על מקומם בגמר, בשני דו-קרבים מותחים במיוחד. המשימה הפעם הייתה יוצאת דופן, וכיאה לחצי גמר קיבלו המתמודדים "חצי מנה" אותה הכינו השופטים, ועליהם היה להכין את החצי השני שיהפוך את המנה לשלם האולטימטיבי.

רוצים להכין את המנות בעצמכם? הנה כל המתכונים

המתכון של יונתן רושפלד

לא רק שאין במג'דרה הזאת אורז - אין בה כמון! למרות שינוי סדרי עולם, סמכו על שף יונתן רושפלד שהוא יודע מה הוא עושה כשהוא מכניס למנה הים תיכונית טוויסט אסייתי.

מג'דרה מקינואה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
מג'דרה מקינואה של יונתן רושפלד|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: מג'דרה מקינואה של יונתן

הגרסא של פנינה למנה של רושפלד

לערבב, לצרוב, להגיש – או במילים אחרות: להכין מרינדה, להשרות טונה, לצרוב אותה קלות ולהגיש לצד רוטב מיסו. מנה מרשימה בחצי שעה עבודה.

טונה צרובה במרינדה אסייתית (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
טונה צרובה במרינדה אסייתית|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: טונה צרובה במרינדה של פנינה

הגרסא של שי אביבי למנה של רושפלד

הנה מנה שנועדה למסמס לכם דעות קדומות על תחליפי בשר: כדורי טופו מטוגנים עם בצלצלי שאלוט וג'ינג'ר לצד טחינת מירין מפתיעה.

כדורי טופו בטחינת מירין (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
כדורי טופו בטחינת מירין|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: כדורי טופו בטחינת מירין של שי

המתכון של חיים כהן

עשו לעצמכם טובה – לפני שאתם בכלל ניגשים להכין את תבשיל העגבניות והחצילים הזה, תדאגו ללחם טרי, אחרת השקעתם עשרים דקות על המתכון של שף חיים כהן לחינם.

ספיחה - תבשיל עגבניות וחצילים (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
ספיחה - תבשיל עגבניות וחצילים של חיים כהן|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> מתכון לספיחה - תבשיל עגבניות וחצילים, של חיים כהן

הגרסא של בטי למנה של חיים

שניצל וצ'יפס פשוט לכם מדי? קבלו את הגרסה המשודרגת: כרעי עוף וצ'יפס ברוטב עגבניות שמכינים בצ'יק צ'ק.

ספיחה בקורוגן (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
ספיחה בקורוגן|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: ספיחה בקורוגן של בטי

הגרסא של איה למנה של חיים

אנחנו אוהבים מנות שהמהות שלהן היא ניגוב. תבשיל דג לוקוס בספיחה עשירה לצד פיתות יוגורט קלילות להכנה בצד בחצי שעה עבודה.

תבשיל דג לוקוס וספיחה (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
תבשיל דג לוקוס וספיחה|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: תבשיל דג לוקוס בספיחה של איה

המתכון של אייל שני

צאו אל השדה, אספו חובזות ועלי סרפד ובשלו את עליהם ביחד עם קייל, חסה ואפונה טרייה. מנה ירוקה וטעימה במיוחד מבית היוצר של אייל שני.

תבשיל אפונה עם עלים ירוקים (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
תבשיל אפונה עם עלים ירוקים של אייל שני|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: תבשיל אפונה עם עלים ירוקים

הגרסא של בטי למנה של אייל

האניס הוא טעם נרכש שכדאי מאוד לאמץ. נתחי לוקוס שהונחו על גבי פרוסות שומר עם שוט עראק איכותי שזולף בעדינות על הדג. סוגרים, מאדים ונהנים. אבל ממש.

דג מאודה בשומר ועראק (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
דג מאודה בשומר ועראק|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: דג מאודה בשומר ועראק של בטי

הגרסא של פנינה למנה של אייל

כל טירון במטבח האיטלקי יודע, שבין ריזוטו מושלם לריזוטו בעייתי מפרידות דקות בודדות. טיפ שלנו – את ריזוטו האפונים, ארטישוק וכרשה הזה, מומלץ לא לפספס.

ריזוטו אפונים (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
ריזוטו אפונים|צילום: קשת, מאסטר שף VIP

>> למתכון: ריזוטו אפונים של פנינה

מאסטר שף VIP,  אירוע הגמר הגדול, ראשון ב-21:00