"אנחנו דתיים ומסעדות גורמה זה לא הצד החזק של המגזר", אמרו מיקה ירחי ובעלה שהגיעו לבשל ארוחת גורמה בת שלוש מנות עם המאסטרית אתי לוי במטבח IKEA בסניף קרית אתא. אל השלושה הצטרפה גם המאסטרית ג'קי אזולאי שהדגישה שהיא על תקן העוזרת של אתי: "אני לא חושבת ולא כלום, היא בנתה את התפריט ולדעתי הוא מגניב לאללה".
תוך כדי הבישולים הודתה ג'קי שהיא מאוד מבסוטה מהמעמד ושהיא בחיים לא תיארה לעצמה שייתנו אותה כפרס. בין הכנת המנה הראשונה לעיקרית, גילו שתי המאסטריות שהן מסתדרות ממש טוב אחת עם השנייה, ממש כמו אחיות. אחרי שהרימו מיני חאפלה באיקאה צחקה ג'קי עם אתי: "הייתי בטוחה שזאב רווח זה אבא שלכן".
רוצים גם אתם ליהנות מהמטעמים של אתי לוי? קבלו את המתכונים המלאים:
חציל קלוי עם טחינה פיקנטית
מצרכים:
- חציל
- טחינה
- שמן זית
- ביצה קשה
- פלפל ירוק חריף
- כוסברה
- פטרוזיליה
- צ'ילי אדום
- מלח, פלפל שחור
הוראות הכנה:
שורפים את החציל בתנור, מכינים טחינה עם שום, לימון ומים קרים, מתבלים במלח, קוצצים פלפל חריף, כוסברה, צ'ילי אדום ומפזרים מעל החציל. לסיום מקשטים עם ביצה קשה.
פרגיות בזיתים
מצרכים:
- פרגיות
- זיתים מזן סורי גדול
- לימון
- טימין
- שום
- עגבניה
- אריסה
- פלפל שאטה
- אורז לבן
- שמן
- מלח
אופן ההכנה:
משרים את הפרגית במרינדה של אריסה, טימין, פלפל שאטה, מלח ושמן זית, צורבים את הפרגית במחבת פסים מכל הכיוונים. את הרוטב מכינים מזיתים מגולענים מזן סורי גדול, אריסה, עגבניות מרוסקות, לימון ושום. מוסיפים מעט מים ומבשלים עד לרתיחה. במקביל מכינים אורזן לבן, ולבסוף מרכיבים את המנה כך: שמים אורז בצלחת, מסדרים מעל את הפרגיות ומזלפים את רוטב הזיתים.
.
סיגר אגוזים עם דבש וקינמון
מצרכים:
- 3 עלי בצק פילו
- שקדים ,שומשום
- פיסטוקים
- שמן
- סוכר
- סירופ סוכר
- קינמון
- דבש
- אגוזי מלך
- שקיות תה
- נענע
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
אופים את כל האגוזים בתנור (פיסטוקים, אגוזי מלך, אגוזי לוז), מקררים ומוסיפים דבש וקינמון, מערבבים וטוחנים בבלנדר (טחינה מעט גסה). משמנים את עלי בצק הפילו, חותכים למלבנים מפזרים סוכר בין עלה לעלה, וכך ממשיכים 3 פעמים. בשורה העליונה שמים את תערובת האגוזים ומגלגלים לצורת סיגר, מכניסים לאפייה. בינתיים מחממים דבש וסירופ סוכר וכשהסיגרים יוצאים מהתנור שופכים על זה ומפזרים מעט שומשום..
צילום: רועי ברקוביץ | עריכה: רועי שאלתיאל