הגולשת טובה בקיש החליטה לקחת את אחותה מלכה לבילוי מיוחד: הכנת ארוחת גורמה בת שלוש מנות עם המאסטרית האהובה עליהן, עדן הראל. השתיים התייצבו ביום חמישי האחרון במטבח IKEA בסניף ראשון לציון, פגשו את עדן וביחד הכינו ארטישוק ממולא אגוזים, צלעות כבש בריבת משמש ולקינוח - פבלובה.

בין הכנת המנה הראשונה לעיקרית, חשפה דינה פרט שמאוד עניין את עדן: "אני חולה על בעלך, הוא הקדיש לי פעם שיר בקריוקי". עדן כמובן התלהבה לגלות על עברה של בעלה, ומיד שלחה לעבר המצלמה איום: "אתה תחטוף מכות בבית", היא צחקה. 

>>במטבח עם המאסטרים: השבוע איה קרמרמן

רוצים גם אתם ליהנות מהמטעמים של שלמה? קבלו את המתכונים המלאים: 

ארטישוק ממולא אגוזים

מצרכים: 

  • ארטישוק
  • שקדים, אגוזים, פיסטוק
  • שום
  • בזיליקום
  • ג'ינג'ר
  • נענע
  • שמן זית
  • רכז רימונים
  • סוכר, מלח, פלפל
  • יין לבן
  • סויה

אופן ההכנה:

מקלפים את הארטישוק עד שנוצרת תחתית יפה ומבשלים במים ולימון במשך 20 דקות. ‫את המילוי מכינים מכל האגוזים, קוצצים אותם גס, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום, רכז רימונים, מלח ופלפל. ‫ממלאים את הארטישוקים במילוי האגוזים ואופים בתנור כ-15 דקות על חום בינוני.

‫בינתיים מכינים את הרוטב - מבשלים יין לבן, מוסיפים סויה, ג'ינג'ר, סוכר, מלח ,פלפל ומעט רכז רימונים וצ'ילי גרוס. מביאים לרתיחה, יוצקים מעל הארטישוקים ומגישים.

עדן הראל והזוכה (צילום: רועי ברקוביץ')
מתחילים במנה ראשונה|צילום: רועי ברקוביץ'

צלעות כבש בתנור

מצרכים: 

  • צלעות כבש
  • מקל קינמון
  • תבלינים: ציפורן, ג'ינג'ר, פלפל שחור, פלפל ענגלי, צ'ילי חריף, מוסקט, אניס
  • ריבת משמש
  • תפוחי אדמה
  • אספרגוסים 

אופן ההכנה:

‫מכינים מרינדה משום, פטרוזיליה, נענע ,שמן זית, ריבת משמש, מלח ופלפל. מצפים את הצלעות בתערובת וצורבים במחבת פסים כ-5 דקות מכל צד. ‫למשקע במחבת מוסיפים מעט מים, שמן זית וריבת משמש, מרתיחים ושופכים מעל הצלעות ומכניסים לתנור חם למשך 20 דקות. ‫מגישים לצד פירה תפוחי אדמה ואספרגוסים חלוטים ומוקפצים בשמן זית, מלח ופלפל.

עדן מראה שהיא מאסטרית אמיתית (צילום: רועי ברקוביץ')
טריקים של מאסטרית|צילום: רועי ברקוביץ'

במטבח עם עדן הראל (צילום: רועי ברקוביץ')
ויאללה לעיקרית|צילום: רועי ברקוביץ'

פבלובה

מצרכים:

  • כוסות מרנג
  • שמנת צמחית
  • דבש
  • פירות יער

אופן ההכנה: 

‫מכינים כוסות מרנג למילוי, מקציפים שמנת צמחית עם מעט דבש, ממלאים את כוסות המרנג בקצפת ומעל פירות יער. מעל הכל שוברים חלקיי מרנג, מקשטים ומגישים.

עדן מגישה את המנות (צילום: רועי ברקוביץ')
מעניין אם השאירו לה טיפ|צילום: רועי ברקוביץ'

הזוכות אוכלות את המנה של עדן הראל (צילום: רועי ברקוביץ')
ובתיאבון|צילום: רועי ברקוביץ'

לא רק עדן הראל: השבוע ביום חמישי (ה-12 במרץ) איה קרמרמן תבשל בסניף איקאה בנתניה וכולם מוזמנים.

רוצים גם אתם לבשל במטבח עם המאסטרים? ספרו לנו למי תרצו לבשל ואולי תזכו להגשים חלום

במטבח עם המאסטרים

מאסטר שף: ראשון ושלישי ב-21:00

צילום: רועי ברקוביץ | עריכה: רועי שאלתיאל