הגולשת רונית כהן החליטה לקחת את החברה הכי טובה לבילוי מיוחד: הכנת ארוחת גורמה בת שלוש מנות עם המאסטרית האהובה עליהן, איה קרמרמן. השתיים התייצבו ביום חמישי האחרון במטבח IKEA בסניף נתניה, פגשו את איה וביחד הכינו סלט אנדיב, דניס ממולא ירוקים, ולקינוח - מוס תות.

בין הכנת המנה הראשונה לעיקרית, התהלבה איה שכל המנות שהיא מכינה במקרה גם מתאימות לחג הפסח שמתקרב בצעדי ענק. עוד יותר היא התלהבה מהקונספט שהיא יכולה לבשל וללכלך כמה שהיא רוצה, ואז פשוט ללכת בלי לנקות: "זה לא המטבח שלי", היא צחקה, "אבל הייתי שמחה לקחת אותו לבית החדש שלי". ומה חשבו הזוכות המאושרות על המטעמים? איה סיכמה את זה כך: "וואו, הביקורות פה יותר טובות מאלו של השופטים", היא צחקה. 

איה קרמרמן באיקאה נתניה (צילום: רועי ברקוביץ')
"אפשר ללכלך כמה שרוצים כי זה לא המטבח שלנו"|צילום: רועי ברקוביץ'

רוצים גם אתם ליהנות מהמטעמים של איה? קבלו את המתכונים המלאים: 

סלט אנדיב ורוטב קיווי

מצרכים לסלט: 

  • אנדיב
  • קייל אדום (עלים קטנים)
  • חסה אדומה/חסה משי
  • אפרגוס חתוך דק
  • נבטי ברוקולי או גרגר של שטמפר
  • עלי מיקרו סגולים

מצרכים לרוטב קיווי:

  • 2 קיווי
  • שן שום גדולה
  • ג'ינג'ר טרי
  • 2 לימונים
  • מלח גס
  • שמן זית
  • בזיליקום
איה מבשלת עם הזוכות (צילום: רועי ברקוביץ')
ועכשיו לטעימות|צילום: רועי ברקוביץ'

דניס שלם בגריל ממולא בירוקים

מצרכים: 

  • דג דניס שלם
  • כוסברה, פטרוזיליה
  • מלח
  • לימון
  • עלי גפן
  • שומר
  • פלחי קולורבי
  • כרוב
  • סוכר
  • שמן

אופן ההכנה:

את הדג משאירים שלם ומפלטים מבפנים. מכניסים פנימה כוסברה, פטרוזיליה, מלח ומיץ לימון, ועוטפים בעלי גפן. מכניסים לתנור כשליד הדג חצאי לימון שעליהם סוכר ושמן. את השומר, הכרוב והקולורבי מתבלים עם שמן זית ומלח (על השומר לשים גם לימון) ומכניסים לתנור.

איה קרמרמן מגישה את המנות (צילום: רועי ברקוביץ')
גם יפה, גם אופה וגם אחלה מלצרית|צילום: רועי ברקוביץ'

מוס תות

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • שליש כוס סוכר
  • כפית וחצי ג'לטין
  • מים
  • שליש כוס פסיפלורה מסוננת
  • כוס שמנת מתוקה
  • פירוט לקישוט - אננס, מנגו, פסיפלורה ואוכמניות
איה והזוכות מתענגות על מוס התות (צילום: רועי ברקוביץ')
באו רעבות, יצאו שבעות ומרוצות|צילום: רועי ברקוביץ'
באו רעבות, יצאו שבעות ומרוצות (צילום: רועי ברקוביץ')
"הביקורות פה יותר טובות משל השופטים"|צילום: רועי ברקוביץ'

צילום: רועי ברקוביץ | עריכה: רועי שאלתיאל

במטבח עם המאסטרים