הגולש אלכס רוזן החליט לקחת את אשתו של החברה הכי טוב שלו לבילוי מיוחד: הכנת ארוחת גורמה בת שלוש מנות עם המאסטר האהוב עליו, נורמן עיסא. השתיים התייצבו ביום חמישי האחרון במטבח IKEA בסניף קרית אתא, פגשו את נורמן וביחד הכינו מרק יוגורט, קישואים ממולאים וכנאפה עיזים לקינוח.

בין הכנת המנה הראשונה לעיקרית, גילה אלכס יחד עם שאר האנשים שבאו לצפות בנורמן מבשל, שמדובר באחד האנשים הכי מצחיקים שיש: "יש פה אחלה קהל ואני בלי קהל לא שווה כלום", אמר נורמן. במהלך הבישולים הוא שיתף את הקהל, נתן להם לטעות מהמנות, ביקש מהם לוודא ביחד איתו שהפלפל באמת לא חריף, והבהיר: "מי שלא נהנה שיילך הביתה", הוא צחק.

נורמן עיסא מבשל עם הזוכה (צילום: רועי ברקוביץ')
מה עושים אם הפלפל לא חריף?|צילום: רועי ברקוביץ'

>>במטבח עם המאסטרים: השבוע אתי לוי וג'קי אזולאי

רוצים גם אתם ליהנות מהמטעמים של נורמן? קבלו את המתכונים המלאים: 

מרק יוגורט

מצרכים: 

  • יוגורט עיזים 
  • מלפפונים
  • נענע
  • עלי זעתר
  • עירית או בצל ירוק
  • שום
  • מלח
  • מים מינרליים

הוראות הכנה:

קוצצים את המלפפונים לקוביות דקות, מוסיפים נענע וזעתר קצוצים, שום כתוש, ולבסוף מוסיפים את היוגורט ומדללים עם מים לפי הצורך. מוסיפים מלח, קוצצים עירית לקישוט ומוסיפים מעט שמן זית.

נורמן עיסא מבשל באיקאה (צילום: רועי ברקוביץ')
"בלי קהל, אני לא קווה כלום"|צילום: רועי ברקוביץ'

קישואים ממולאים

מצרכים: 

  • קישואים קטנים בלדי
  • עגבניות
  • עלי גפן טריים
  • אורז עגול
  • בורגול גס
  • בצל
  • שום
  • שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כמון, בהרט
  • לימונים

אופן ההכנה:

לוקחים סיר ומטגנים את הבצל והשום בשמן זית, מוסיפים את הבורגול והאורז, מעט מים ומתבלים לפי הטעם. מורידים מהאש ומצצנים, ובינתיים מרוקנים את הקישואים וממלאים במילוי שהכנו. 

בסיר נפרד מטגנים קוביות בצל ועגבניה, מוסיפים מים ומתבלים, מכניסים את הקישואים הממולאים לסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה.

נורמן עיסא מבשל באיקאה עם הזוכה (צילום: רועי ברקוביץ')
לומד מהמאסטר|צילום: רועי ברקוביץ'

כנאפה עיזים

מצרכים:

  • שיערות קדאיף
  • חמאה
  • אטריות
  • גבינה ערבית/מוצרלה מגורדת
  • מים
  • סוכר
  • מי ורדים
  • פיסטוקים קצוצים

הוראות הכנה:

לוקחים את שיערות הקדאיף ומערבבים אותם עם החמאה המומסת. לוקחים תבנית/רינג, מהדקים שכבה לא עבה של השיערות ומפזרים מעל גבינה ערבית/מוצרלה מגורדת, לסיום מכסים בשכבת שיערות נוספת ומהדקים.

אופים בתנור חם עד אשר צד אחד מזהיב, ובעזרת פלטה הופכים על הצד השני לעוד 10 דקות או עד שמזהיב. ביינתים מכינים סירופ סוכר – מרתיחים כוס מים עם 2 כוסות סוכר, מוסיפים 3 כפות מי ורדים ומקררים, יוצקים את הסירופ על הכנאפה המוכנה ומקשטים בפיסטוקים קצוצים.

מבשלים באיקאה עם נורמן עיסא (צילום: רועי ברקוביץ')
מתחילים לצלחת|צילום: רועי ברקוביץ'
נורמן עיסא מגיש את המנות (צילום: רועי ברקוביץ')
ובתיאבון. מעניין אם הם השאירו לו טיפ|צילום: רועי ברקוביץ'

לא רק נורמן עיסא: השבוע ביום חמישי (ה-26 במרץ) אתי לוי וג'קי אזולאי יחכו לכם בסניף איקאה בקרית אתא וכולם מוזמנים.

רוצים גם אתם לבשל במטבח עם המאסטרים? ספרו לנו למי תרצו לבשל ואולי תזכו להגשים חלום

במטבח עם המאסטרים

מאסטר שף: ראשון ושלישי ב-21:00

צילום: רועי ברקוביץ | עריכה: רועי שאלתיאל