הגולשת ענת דקל חולה על כדורגל, ומבחינתה לבשל עם אליל נעוריה שלמה שרף זה לא פחות מהגשמת חלום. ביום חמישי היא זכתה להיכנס למטבח  IKEA בסניף ראשון לציון, ביחד עם המאסטר שף האהוב עליה, ולבשל לבת שלה ארוחת גורמה של שלוש מנות.

 >>במטבח עם המאסטרים: השבוע עדן הראל

רוצים גם אתם ליהנות מהמטעמים של שלמה? קבלו את המתכונים המלאים: 

 מנה ראשונה - חריימה

מצרכים: 

  • דג נסיכת הנילוס
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פלפל צ'ומה
  • כמון
  • קימל
  • לימון
  • רסק עגבניות
  • שום

 אופן ההכנה:

  • חותכים את הדג למנות אישיות ומשרים במיץ לימון כ-10 דקות
  • מערבבים את כל התבלינים ב-2 כוסות מים חמים
  • במחבת מטגנים את השום בשמן, מוסיפים את הרסק ו-2 כוסות מים
  • מוסיפים את התבלינים עם מלח ופלפל (לפי הטעם)
  • שוטפים את חתיכות הדג מהלימון, וכשהרוטב רותח מוסיפים את הדג למחבת
  • מכסים ומבשלים כ-20 דקות
  • מגישים מיד עם חלה טריה
שלמה שרף מטבח עם המאסטרים (צילום: רועי ברקוביץ)
התבלין הכי חשוב בחריימה - הפפריקה|צילום: רועי ברקוביץ
שלמה שרף מטבח עם המאסטרים (צילום: רועי ברקוביץ)
מגישים מיד עם חלה טריה|צילום: רועי ברקוביץ

מנה עיקרית - צלי עוף

מצרכים: 

  • כרעיים עוף
  • בצל
  • שום
  • סלרי אמריקאי
  • גמבה
  • עגבניה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים 
  • פפריקה מתוקה
  • אבקת מרק עוף
  • שמן

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר את הכרעיים משני הצדדים עד להזהבה.
  • חותכים את הירקות לקוביות גסות.
  • מוציאים את העוף, ובשומן שנשאר מטגנים את כל הירקות החתוכים.
  • בקערה שמים את כל התבלינים ואבקת המרק ושופכים לסיר עם הירקות.
  • מחזירים את הכרעיים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-30 דקות על אש בינונית.
שלמה שרף מטבח עם המאסטרים (צילום: רועי ברקוביץ)
מטגנים בסיר את הכרעיים משני הצדדים עד להזהבה|צילום: רועי ברקוביץ
שלמה שרף מטבח עם המאסטרים (צילום: רועי ברקוביץ)
מגישים וזוללים בהנאה|צילום: רועי ברקוביץ

קינוח פרווה - תותים בקצפת עם אטריות קדאיף

מצרכים:

  • חבילת תותים - כמות לפי הטעם
  • 1 מיכל של שמנת צמחית (ניתן להחליף בשמנת מתוקה למתכון שאינו כשר)
  • 2 כפות סוכר
  • איטריות קדאיף
  • פירות יער (ניתן להשתמש בפירות קפואים)
  • מרגרינה לטיגון (ניתן להחליף בחמאה למתכון שאינו כשר)

אופן ההכנה:

  • חותכים את התותים לרבעים
  • מוסיפים 2 כפות סוכר
  • מקציפים מיכל שמנת צמחית
  • קולים בתנור שערות קדאיף עם מרגרינה עד להזהבה
  • לוקחים כוס הגשה ויוצרים שכבות: תותים בתחתית הכוס, מעל מוזגים קצפת, מפזרים את שערות הקדאיף מעל ומקשטים בפירות יער.
שלמה שרף מטבח עם המאסטרים (צילום: רועי ברקוביץ)
יוצרים שכבות של הנאה בתוך כוס ההגשה|צילום: רועי ברקוביץ

לא רק שלמה שרף: השבוע ביום חמישי (ה-5 במרץ) עדן הראל תבשל בסניף איקאה בראשון לציון וכולם מוזמנים.

שלמה שרף מטבח עם המאסטרים (צילום: רועי ברקוביץ)
ממממ... יאמי!|צילום: רועי ברקוביץ

רוצים גם אתם לבשל במטבח עם המאסטרים? ספרו לנו למי תרצו לבשל ואולי תזכו להגשים חלום

במטבח עם המאסטרים

מאסטר שף: ראשון ושלישי ב-21:00

צילום: רועי ברקוביץ | עריכה: רועי שאלתיאל