כמעט בכל בית בישראל מכירים את פרצופו של נורמן עיסא, לרוב קוראים לו 'אמג'ד', על שם הדמות המיתולוגית אותה גילם בסדרה "עבודה ערבית". דמות שהפכה לסמל והציפה את קשיי הקיום היום-יומיים של ערבי תושב ישראל, שמנסה להשתלב בחברה הישראלית.

מה שלא רבים יודעים על נורמן עיסא, זה שהוא נשוי באושר לגדעונה רז-עיסא, אותה הכיר בלימודי המשחק בבית הספר "בית צבי" בשנות ה-90. לשניים שלושה ילדים, אותם הם מגדלים בבית יהודי-נוצרי ביפו.

הערב במאסטר שף VIP (שלישי ב-21:00) חברי הנבחרת מקבלים חיזוק מהבית, כאשר בני המשפחה שלהם מגיעים למטבח, ועל המתמודדים לבשל להם ארוחה בהקדשה אישית. כאשר גדעונה נכנסה לאולפן, הפנים של נורמן קרנו מאושר, וגם במהלך כל המשימה השניים החליפו חיזוקים הדדים ומעוררים קנאה.

גדעונה רז ונורמן עיסא (תמונת AVI: מתוך מאסטר שף VIP)
"האהבה שלנו היא מתנה"|תמונת AVI: מתוך מאסטר שף VIP

הבוקר גדעונה התארחה בתכנית "הבוקר של קשת", וניסתה להסביר איך שומרים על אהבה כל כך חזקה אחרי שני עשורים, ובעיקר איך מתעלים מעל הצקצוקים והרמות הגבה.

"האהבה שלנו היא מתנה, התאהבנו, אנחנו מטפחים אותה, משתדלים לכבד מאוד אחד את השני, ולאפשר דיאלוג, לאפשר לכל אחד את החופש", מספרת גדעונה בעיניים קורנות, "אנחנו גם עובדים ביחד, זה גם סוג של הזנה לאהבה הזאת, אנחנו יוצרים ביחד - אני כותבת, נורמן מביים".

המחיר של זוגיות מעורבת עדיין הולך איתכם?
"עבר ונגמר", היא משיבה ומנידה את הראש בביטול.

אין הרמות גבה?
"כל הרמות הגבה הן לטובה, כולם נורא מפרגנים", מפתיעה גדעונה. 

ככה גם היה בהתחלה?
"לא. יום אחד אני אכתוב על זה איזה ספר רציני".

אנחנו שבוע לפני בחירות, ואנחנו רואים כעס ושנאה וגזענות. עד כמה את מרגישה את זה? את מגדלת שלושה בנים מעורבים.
"אנחנו מרגישים את זה, אבל לא כל כך בפן האישי, כי בחרנו לגור בסביבת מגורים מסויימת (יפו) והחברים שסובבים אותנו הם חברים אוהבים. בדיוק על הנושא הזה של גזענות אני כותבת עכשיו מחזה, ונעלה אותו בתיאטרון אלמינא. אני חושבת שכל מה שקורה כאן בארץ זה משהו שאפשר לשנות על ידי חינוך ועבודה, ודרך ניסיון באמת לטפל בזה בצורה נכונה".

נורמן עיסא והמשפחה (צילום: צ'ינו פפראצי)
נורמן, גדעונה והילדים. תמונה ארכיון|צילום: צ'ינו פפראצי

"הילדים שלנו הרוויחו, הם אנשים העולם הגדול"

תאטרון אלמינא הוא תאטרון רב תרבותי לילדים ולנוער בנמל יפו, אותו ייסדו נורמן וגדעונה. בתאטרון מועלות הצגות ופעילויות שמיועדות לקהל מעורב. "אנחנו מזימינים משפחות יהודיות וערביות, להיות ביחד בקיום משותף, לחוות ביחד צפייה בהצגת ילדים משותפת", מספרת גדעונה על מפעל חייה, "לא להגיד דו קיום, להגיד קיום משותף. אנחנו מעבירים את האפשרות של חיים משותפים נורמליים. של כבוד הדדי, של דיאלוג, של סובלנות. אני ונורמן סוג של מודל ואנחנו רוצים להעביר את זה הלאה".

איך הילדים שלך מגדירים את הזהות שלהם?
"הם מאושרים. הם מאושרים שהם חוגגים את החגים הנוצריים של נורמן, וגם חוגגים את החגים היהודיים. לדעתי הם אנשי העולם הגדול - הם הרוויחו גם את העברית וגם את הערבית וגם את היכלות לניידות והגמישות הזאת".

כשאת כאן ומדברת זה נשמע הכי הגיוני בעולם, אבל בטוח יש אנשים שקשה להם עם זה, חושבים שאת בוגדת, שעשית עוול לילדים שלך.
"אני בוחרת לא להתעסק בזה, לשמור על עצמי, מי שמשליך עלי את הדברים שלו זה עניינו, אני לא יכולה לטפל בכל העולם. אני יכולה להפיץ את האור ולהגיד מה שאני חושבת שנכון, להישאר ברוח חיובית באווירה מכבדת ללא דעות קדומות".

החתונה של נורמן עיסא (תמונת AVI: תומר ושחר צלמים, שידורי קשת)
החתונה של נורמן וגדעונה|תמונת AVI: תומר ושחר צלמים, שידורי קשת

 עוד במאסטר שף:

מאסטר שף VIP: משימת המשפחות - שלישי, 21:00