אז יש לנו מאסטר שף חדש בישראל, שהוא במקרה גם VIP ובמקרה גם צמחוני - קבלו את שי אביבי, איש מרובה טייטלים החל מאתמול, שזוכה עכשיו למחמאה נוספת: "הוא ניחן בחכמת השיפודים". מה זה אומר? חיים כהן ישמח להסביר: "סטייק זה תמיד במשקלים של 300-400 גרם. בשיפוד שמים לך 70 גרם וזה אף פעם לא מספיק אז אתה צריך עוד שיפוד. כשאתה מקבל מנה של ניוקי על צלחת אתה אוכל כמעט את כולה ומתפוצץ. פה שי שיפד את הניוקי והירקות וזה נגמר מהר ואז חיפשת עוד שיפוד, רצית עוד ניוקי". וזו התורה כולה.
עוד במאסטר שף VIP:
- שי אביבי בראיון ראשון: "עשיתי טוב למהפכת הצמחונות והטבעונות"
- איה מסכמת: "זו הייתה חוויה מאוד אינטנסיבית ורגשית"
- בשבילנו כולם מנצחים: כל המתכונים של הפיינליסטים
"מה שהצחיק אותי אצל שי", מודה כהן, "זה שהוא מאוד מתגעגע לבשר. אחרת מי משפד ניוקי וירקות?", הוא צוחק. כהן לא היה היחיד שהתעלף על המנה של שי ("היא נגעה לי בבטן"), אליו הצטרפו גם יתר השופטים פה אחד, תרתי משמע. "החיך של השופטים אכל כל כך הרבה דברים, בכל מקום, בכל מסעדה. אז הפתעות כאלה כמו שיפודי ניוקי", מסביר שי את ההצלחה, "נראה לי שזה פעל לטובתי".
אבל בואו לא נשכח שלמקום הראשון תמיד נלווה גם מקום שני ולא פחות מכובד, במקרה שלנו - פנינה טורנה: "כל מה שעשיתי כאן מבחינתי הוא לנצח את עצמי ברמות שלא דמיינתי שאני יכולה", היא אמרה בקול רועד והוסיפה: "הפאר אצלי הוא באסתטיקה, ביופי, בדיוק. אני חושבת שסיכמתי את התחרות הזאת עם מה שאני עושה הכי טוב". חיים כהן שיבח גם את פנינה, אבל עם פאנץ': "פנינה עשתה מנה מדהימה, מאד אירופאית, אסתטית, מדוייקת, פשוט עוצרת נשימה. אבל כל הזמן אכלתי את המנה שלה והתגעגעתי לניוקי של שי".
רוצים להכין את המנה המנצחת של שי? קבלו את המתכון המלא לשיפודי הניוקי והירקות הצלויים