אוכל

סלט צ'יראשי יפני

מפחדים ממתכונים יפניים? הנה המנה שתעזור לכם לצאת מזה: קערה עמוסת כל טוב עם אורז של סושי, אצות חתוכות והמון ירקות במצבי צבירה שונים. רוצים לגוון? אתם הכי מוזמנים

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 23/02/21 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לאורז:

כוס אורז עגול, שטוף היטב ומסונן

כוס וחצי מים

רבע כוס חומץ אורז (לתחמיץ)

כף סוכר (לתחמיץ)

כפית מלח ים (לתחמיץ)

כף מירין (לתחמיץ)

לירקות:

פטריות שיטאקי מיובשות, שהושרו במים רותחים והוקפצו במעט שמן

1 צנון גדול, מגורר

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים באלכסון

1 קולרבי, חתוך לרצועות דקות

אבוקדו, חתוך לקוביות

חצי כרובית, צלויה (ראו מיד)

סלק וג'ינג'ר כבושים (ראו מיד)

2 כפות אצות וואקמה מיובשות, שהושרו כמה דקות במים וסוננו

רבע כוס שומשום קלוי

מעט חזרת מגוררת

לכרובית:

חצי כרובית, מפורקת לתפרחות

חצי כוס פירורי לחם

שמן זרעי ענבים

מלח

לסלק הכבוש (מומלץ להכין כמות כפולה):

1 סלק, חצוי ופרוס דק במנדולינה

ג'ינג'ר פרוס דק

רבע כוס שמן עדיף זרעי ענבים

רבע כוס חומץ אורז

רבע כוס מיץ לימון

רבע כוס סוכר

קורט מלח

לרוטב (לא חובה):

חבילת שזיפים מיובשים

רבע כוס רוטב סויה

רבע כוס מירין

כף שמן שומשום

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 האורז: שמים בסיר קטן את האורז והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים נספגים והאורז רך, כ-20 דקות. מכבים את האש, מכסים במגבת ומניחים ל-10 דקות.

2 בינתיים מכינים את התחמיץ: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן רק עד להמסת הסוכר והמלח.

מקררים מעט את האורז ללא מכסה תוך ערבוב בכף עץ ומוסיפים את התחמיץ לאט לאט, לספיגה. טועמים תוך כדי (יכול להיות שאין צורך בכל כמות התחמיץ).

3  הכרובית: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את הכרובית עם פירורי הלחם, שמן זית ומלח וצולים בתנור עד לפריכות, כרבע שעה.

4 הסלק: שמים את הג'ינג'ר ואת הסלק בשתי קלחות קטנות נפרדות. מחלקים את השמן, חומץ האורז, מיץ הלימון, הסוכר והמלח בין שתי הקלחות ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות נוספות, מכבים את האש ומניחים לירקות להתקרר בנוזלים. מעבירים לצנצנות ולמקרר.

5 הרוטב: מבשלים את כל המרכיבים יחד עד שהשזיפים מתרככים. מניחים להתקרר, טוחנים לרוטב חלק ומדללים במים לפי הצורך. שומרים במקרר.

6 הרכבת המנה: שמים בצלחת עמוקה 2 כפות גדולות וגדושות של אורז. מסדרים מעל את הירקות והאצות וזורים שומשום קלוי. מגישים עם הרוטב בצד (לחלופין, אפשר להגיש רק עם רוטב סויה ושמן שומשום).

האם איתיאלה היאט בר ששת תיכנס לנבחרת מאסטר שף? צפו בפרקים הבאים וגלו