אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 9", קשת 12

בורקס תרד

המנה המושלמת לארוחת בוקר מול הים או בפארק, בהנחה שתצליחו להתאפק ולארוז את הבורקס בשלמותו ולהגיע ליעד בלי לפתוח את הקופסאות ולטרוף

עליזה הריס | mako אוכל | פורסם 10/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 310 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבורקס:

חבילת בצק פילו מופשר אחרי לילה במקרר

שמן

400 גרם עלי תרד בייבי

150 גרם גבינת פטה מפוררת

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

שמינית כפית מלח

מעט פלפל שחור

כף שמן זית

לציפוי:

ביצה טרייה

שומשום

לצזיקי:

2 גביעי יוגורט 27% שומן

2 מלפפונים ירוקים, קצוצים דק

חצי כפית מלח

חצי לימון סחוט

3 כפות שמן זית

2 כפות נענע יבשה

2 שיני שום גדולות, כתושות

להגשה:

2 ביצים קשות

מלח, פלפל שחור 

זיתים מבוקעים

אופן ההכנה:

1 קוצצים גס את התרד ומניחים בקערה. מוסיפים את הגבינות המפוררות, את התבלינים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.

2 פותחים עלה בודד של בצק פילו. משמנים בנדיבות בעזרת מברשת. מניחים עלה שני ומורחים גם אותו בשמן.

3 מניחים לרוחב דף הפילו, בחלק הקרוב אלינו, 7-6 כפות גדושות מהמלית. מגלגלים בעדינות את הבצק עד שנוצר גליל, ומורחים אותו בשמן מלמעלה.

4 מניחים בזהירות את הגליל בתבנית בקוטר 26 ס"מ על נייר אפייה, בצורה של חצי מעגל.

5 מתחילים מחדש עם שני עלים נוספים ומכינים באותה הדרך גליל נוסף.

6 מסדרים את הגלילים יחד ליצירת שבלול אחד גדול. מורחים בשמן את השבלול כולו.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו). מורחים ביצה טרופה על כל השבלול, מפזרים שומשום מעל, ואופים כ-50 דקות עד שהבצק הופך לזהוב.

8 מערבבים בקערה את כל המרכיבים לציזיקי, ומשהים לשעה לפחות לפני ההגשה.

9 חותכים לחצאים את הביצים הקשות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים לצד הבורקס והציזיקי.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.