למרות המרחק הגיאוגרפי, המטבח האיטלקי תמיד היה אחד המטבחים האהובים ביותר על הישראלים אם לא האהוב ביותר. פסטות ופיצות הפכו למנות שאפשר למצוא בכל בית בישראל, בלא מעט מסעדות וכמובן גם ב"מאסטר שף". העונה, המטבח האיטלקי זכה לכבוד גדול מהשופטים ששילבו מנות איטלקיות במנות הטעימה העיוורת שלהם: מיכל אנסקי בחרה בניוקי סלק, חיים כהן בקנלוני חצילים ואייל שלי בחר בפסטה קישואים וגם בלזניה תרד.

אבל האהבה של השופטים למטבח האיטלקי לא מסתכמת רק במנות האלה, ולאורך השנים הם שיתפו אותנו בלא מעט מתכונים איטלקים מעולים. אז רגע לפני שמתמודדים נוספים ינסו את מזלם עם מנות בהשראת אנסקי, שני, כהן ואהרוני (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12), אספנו בשבילכם כמה מתכונים למנות האיטלקיות הממכרות שופטי "מאסטר שף" כדי להתחיל את השבוע בטעם טוב יותר.

פסטה עגבניות וירוקים

אם אתם לא יכולים לוותר על פסטה אבל רוצים להימנע מהכבדות של הרטבים המסורתיים וליהנות מארוחה קלילה, המתכון הזה לפסטה עגבניות של חיים כהן הוא בדיוק בשבילכם. את הרוטב מחליפים שמן זית, ירקות ירוקים ועגבניות והתוצאה היא מנה קלילה וממכרת שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול.

>>  למתכון המלא של פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן

פסטה עגבניות וירוקים (צילום: Marina Onokhina, ShutterStock)
פסטה עגבניות וירוקים |צילום: Marina Onokhina, ShutterStock

פוקצ'ה

ניסינו לא מעט פוקצ'ות – עם גבינה, עם רוטב, עם גבינת וגם לא מעט עם ירקות שונים, אבל אף אחת מהן לא הצליחה לנצח את הפוקצ'ה הקלאסית. הגרסה של אייל שני ללחם המשגע והמפנק הזה מקבלת שמן זית ומלח גס ברגע שהיא יוצאת מהתנור. והתוצאה? לוהטת וטעימה.

>>  למתכון המלא של פוקצ'ה של אייל שני

פוקצ'ה (צילום: Anna Shepulova, ShutterStock)
פוקצ'ה|צילום: Anna Shepulova, ShutterStock

פאפא אל פומודורו

הימים החורפיים האלה הם שעתם היפה של המרקים, וזה ללא ספק אחד הטעימים שבהם. מרק העגבניות העשיר נהנה מחתיכות הלחם שמתפוררות בפנים ונותנות לו סמיכות מטריפה. נכון, זאת לא החופשה באיטליה שחלמנו עליה השנה, אבל המנה המנחמת הזו לגמרי תספק אותנו עד שנחזור לארץ המגף.

>> למתכון המלא של פאפא אל פומודורו של ישראל אהרוני

מרק לחם-עגבניות איטלקי: פאפא אל פומודורו2503 (תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני)
פאפא אל פומודורו |תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני

>> לעוד מתכונים מטריפים של ניוקי

פסטה אורקטי

אנסקי העידה שהמנה הזו מככבת אצלה על השולחן כל הקיץ, אבל בעינינו היא עובדת נהדרת גם בחורף. השילוב בין הפסטה לרוטב הקר של הריקוטה והלימון, שנמס מהחום של הפסטה מצליח לתת קיק של רעננות וליצור שילוב חלומי שאי אפשר לעמוד בפניו.

>> המתכון המלא של פסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה של מיכל אנסקי

מנת הפסטה להגשה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פסטה אורקטי עם אספרגוס וריקוטה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

רביולי עגבניות ברוטב חמאה ומרווה

הרביולי ללא ספק נמצא גבוה מאוד ברשימת המנות האהובות עלינו במטבח האיטלקי, והגרסה הזו של אייל שני מוכיחה בדיוק למה. מילוי העגבניות המטריף בשילוב בצק הפסטה הלא כל כך שגרתי יוצרים רביולי מושלם שנהנה מרוטב חמאה ומרווה שגרם לנו לצרוח.

>> למתכון המלא של רביולי עגבניות ברוטב חמאה ומרווה של אייל שני

רביולי עגבניות ברוטב חמאה ומרווה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
רביולי עגבניות ברוטב חמאה ומרווה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

>> לעוד מתכונים מעולים של קנלוני

קנלוני במילוי תרד וגבינות

נכון, אנחנו מכירים את קנלוני החצילים של חיים כהן, שזוכה ללא מעט גרסאות במבחן הטעימה העיוורת העונה, אבל גם לאהרוני יש גרסה משלו. אצל אהרוני, המנה האיטלקית הקלאסית עשויה מצינורות פסטה ממולאים בפרמזן, ריקוטה ותרד, ויוצרים יופי של מנה חלבית לארוחת הערב.

>> למתכון המלא של קנלוני במילוי תרד וגבינות של ישראל אהרוני

קנלוני במילוי תרד וגבינות (צילום: נלי שפר,  יחסי ציבור )
קנלוני במילוי תרד וגבינות|צילום: נלי שפר, יחסי ציבור

טירמיסו

ולמנה האחרונה: קינוח הדגל של ארץ המגף הוא גם אחד הקינוחים האהובים בישראל. בגרסה המעולה של חיים כהן, אפשר למצוא בתחתית הכוס בישקוטים ספוגים בקפה, מעליהם שכבות מענגות של קרם קפה, קציפת שמנת - מסקרפונה ומעל הכל אבקת קקאו. תודו לנו אחר כך.

>> למתכון המלא של טירמיסו של חיים כהן 

טירמיסו
טירמיסו של חיים כהן