אין ספק שבמזג האוויר החורפי הזה כולנו נשמח להתנחם בפחמימות חמימות שעטופות ברטבים משתנים, ומה יותר עונה על התיאור הזה מניוקי? את המאכל האיטלקי אפשר להכין מתפוחי אדמה, סולת, קמח, גבינת ריקוטה ואפילו מסלק כמו שפגשנו לא פעם באודישנים של מאסטר שף (הערב, ראשון אחרי החדשות בקשת 12) כמנת הטעימה העיוורת של מיכל אנסקי. בכל פעם שהוא מופיע על המסך הוא נראה כל כך מגרה שהיינו חייבים לחפש עוד מתכונים כאלה ולנסות אותם בעצמנו. מצאנו לא מעט מטעמים שיגרמו לנו ולכם להתחיל לקשקש באיטלקית, ולאורחים שלכם להגיד "בראבו". מאמא מיה, אנחנו מתחילים.
ניוקי סלק
את הניוקי הזה עדי ויינברג הגישה לטעימה העיוורת מול השופטים בעונה הנוכחית, ובזכותו היא עברה מיד לשלב הבא. המנה הזו היא כולה ניגודים משלימים – יש בה טעמים עדינים וצבע עז, רכות של ניוקי ופריכות של אגוזים ומעל הכל חמצמצות ליים ואנשובי. תראו את הפלא הזה, אתם לא רוצים להכין אחד כזה לעצמכם?
>> למתכון המלא של ניוקי סלק של עדי ויינברג
ניוקי בשתי וריאציות
המתכון הזה לניוקי ביתי בעל שני הרטבים המצוינים יוציא אתכם משקיענים ויצירתיים. תוכלו לבחור באיזה רוטב אתם מהפנטים את האורחים שלכם – האחד, רוטב כרישה ושמן זית, והשני, אליו אי אוליו עם קישואים ועגבניות. כן, תצטרכו להשקיע לפחות שעה מזמנכם, אבל תאמינו לנו זה שווה את המאמץ. אז תכינו את הידיים למפגש נפלא עם תפודים חמים ותלמדו איך יוצרים ניוקי שהוא כמו עננים.
>> למתכון המלא של ניוקי שתי וריאציות של יוגב גרוס
ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנור
למה צריך להסתפק בניוקי קטנטנים כשאפשר לקבל ענקיים? את הניוקי הזה מתחילים בתנור, עוברים לכיריים ואז שוב חוזרים לתנור. נכון, זה קצת נשמע מסורבל, אבל אתם לא תתחרטו על תהליך העבודה ואפילו תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב.
>> למתכון המלא של ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנור של אינה שילת ינאי
כבדים ביין מתוק עם ניוקי
השילוב הקלאסי בין כבדים ליין מתוק מתייחס לרוב לכבדים שמונחים על מצע של פירה. כאן אנחנו מציעים לכם לעשות שינוי קטן, שייצור לכם מנה שהיא לא רק מיוחדת, אלא גם בריאה יותר בזכות הקוואקר שלוקח בה חלק. מסוקרנים לדעת איך הטעם? רמז: פשוט וואו. יש לכם כבר שק של תפוחי אדמה?
>> למתכון המלא של כבדים ביין מתוק עם ניוקי של מאיר קוקבוק
ניוקי תרד וריקוטה ברוטב פלפלים
ועכשיו הכירו את הניוקי הירוק המעולה ברוטב פלפלים מטריף. חשבתם שניוקי זה סרט? תחשבו שוב. אם אתם קצת בררנים באוכל ולא חובבים תרד, הניוקי הזה ישנה לכם את החיים. ובנוסף קיבלתם פה גם קיצור דרך שיקל ויספק לכם מנה איכותית שעוד לא אכלתם כמותה.
>> למתכון המלא של ניוקי תרד וריקוטה ברוטב פלפלים של דנה אלמוסני
ניוקי אורז עם קישואים ועגבניות שרי
כשקר בחוץ, יורד גשם ואין מה לעשות בבית בתקופת הסגר – אין זמן טוב יותר מלתקתק מנה של ניוקי אורז. תצטרכו להקפיץ את החמודים האלה עם כמה ירקות כמו קישואים, פלפלים, עגבניות שרי או כל מה שעולה על רוחכם. רק אל תשכחו להוסיף גבינת פרמזן.
>> למתכון המלא של ניוקי אורז עם קישואים ועגבניות שרי של אביבית פריאל - אביחי
ניוקי תפוחי אדמה
אם בכל זאת מתחשק לכם ללכת על הגרסה הקלאסית של המנה, אז ישראל אהרוני, השופט האהוב ממאסטר שף סידר לנו מתכון לפנתאון. כל מה שתצטרכו זה תפוחי אדמה, קמח, ביצה, פרמזן והמון המון חמאה שתעטוף חזק את כל חתיכות הניוקי ותעניק להם טעם ממכר. אה, וכמובן לא לשכוח שום, שתמיד הופך את הכל לחגיגה אחת גדולה.
>> למתכון המלא של ניוקי תפוחי אדמה של ישראל אהרוני
מה חשוב לדעת כשמכינים ניוקי? השף חיים כהן מסביר:
1. לא להכין את הניוקי במעבד מזון כי הוא ייצא דביק.
2. תפוח האדמה צריך להיות יבש מאוד, כי כשעמילן ומים נפגשים – נוצר דבק.
3. יש ללוש את הבצק בעדינות ולא להפעיל יותר מדי כוח.
4. הרוטב מחכה לניוקי ולא להפך – מבשלים את הניוקי רק כשהרוטב יהיה מוכן, וכך גם את הפסטה.