לא הרבה בשלנים גדולים זכו לכבוד שעדן גינדי זכתה לו בגיל 21 בלבד. החיילת המשוחררת נכנסה אל נבחרת מאסטר שף כמתמודדת הכי צעירה בתחרות, כשהיא מעוטרת בסינר הזהב של לא אחר מאשר השף ישראל אהרוני, ובגרמקנודל אחד שהצליח להטריף אפילו את שגרירת אוסטריה בישראל. אבל כל זה לא עזר לעדן, שהפכה אמש (ראשון) למודחת החמישית, ונאלצה להיפרד מהסינר במשימת הדחה מפתיעה במיוחד.

כבר בתחילת המשימה דברים החלו להשתבש במטבח, כשהלחץ והבלבול גרמו לעדן לשכוח את העובדה שגם מאפים עשויים מחיטה. הפרט החשוב הזה גרם לה לפספס את ההזדמנות להבריק במגרש הביתי שלה - מאפים ממכרים.

"אמרתי לעצמי שאני לא מתכוונת לבזבז את כל הזמן שלי על מנה של חיטה", סיפרה לנו עדן רגע אחרי ההדחה, "רציתי להכין משהו מהיר וקליל ולא ליפול לבצק ולהיתקע על זה, שאם אני לא אעלה למרפסת, אז יש לי מספיק זמן לחשוב על מנות של אורז כי גם ככה לא היה לי רעיון למנה מטורפת איתו. הדבר המצחיק הוא שמרוב הלחץ לא קלטתי בהתחלה שמשימת חיטה אומרת גם מאפים, קמח לבן, מבחינתי חיטה זה ליטרלי חיטה, בורגול וכאלה. אז זה יצא מטומטם, כי יש לי מיליון מתכונים עם קמח בראש, זה הפורטה שלי". 

עדן גינדי (צילום: מתוך
"נראה לי שזאת אחלה נקודת פתיחה לגיל 21"|צילום: מתוך "מאסטר שף 9", באדיבות ספורט 1

"השופטים אמרו שמנת החיטה שלי טעימה אבל זה לא היה מספיק, אז נשאר לי יחסית הרבה זמן למנת האורז. ניסיתי לעשות רייס פודינג שזאת מנה שאני מאוד אוהבת אבל לא ידעתי איך להכין, והסתבכתי איתה. הטעם היה טוב אבל המרקם היה קמחי אז עזבתי אותו, ובמקביל התחלתי לעבוד על עוגת עלי גפן אבל כבר הייתי על הקשקש מבחינת זמנים. זה יצא קצת מעפן, אז הודחתי. אבל בסדר, לא נורא, שטויות". 

את חושבת שההדחה שלך הייתה מוצדקת?
"אני יכולה להבין אותה, זה היה יום כזה שלא היה לי רעיון מטורף ולא הצלחתי יותר מדי לצאת מהקופסה. וגם זה שהמזווה היה סגור הקשה מאוד, לא היו לי ירקות לא משומרים, גבינות או דברים שבדרך כלל מקלים עליי ביצירת רעיונות. אני חושבת שגם די ראו את זה עליי, אני אגיד את זה הכי פשוט – זה היה נראה כאילו אין לי כוח. וזה בסדר".

וזה נכון?
"אני חושבת שבאותו רגע לא ידעתי את זה, אבל יש מצב שספציפית המשימה הזאת פשוט באה לי ברע וזה סגר לי את הראש". 

דווקא במשימת הדגים שסיפרת שהיא הכי לא בשבילך, הבאת הברקה שהעלתה אותך למרפסת.
"נכון, אני שונאת דגים. יש מצב שדווקא בגלל שזרקו אותי למים במקום שאני זרה בו לחלוטין זה איכשהו עבד. דווקא כשאתה מגיע למקום הבטוח שלך אתה מתבלבל. אבל הקושי במשימת ההדחה היה דווקא זה שהמזווה היה סגור יותר מחומרי הגלם, לא הצלחתי לפתוח את הראש לשימורים, זה פשוט לא עבד לי".

בדיעבד, מה הטעות הכי גדולה שעשית בתחרות?
"אני חושבת שהייתי צריכה להיות הרבה פחות לחוצה. אם הייתי מצליחה באמת לשחרר, יכול להיות שהייתי מוצאת רעיונות קצת יותר טובים, עובדת קצת אחרת. יכול להיות, אני אומרת בדיעבד. אומנם זה נראה שאני באיזי, אבל ככה זה כשאני בלחץ. כשאני מאוד לחוצה אני נראית אמנם נונשלנטית מבחוץ, אבל מבפנים אני גועשת ומאוד קשה לי לחשוב ולהיות יצירתית. אני פועלת על אוטומט. ויכול להיות שאם הייתי מגיעה בגישה הרבה יותר רגועה אז היה לי יותר קל".

עדן גינדי ותאיר מורדוך (צילום: מתוך
"אחרי שנסגרה הנבחרת, כולנו היינו באותה נקודת מוצא"|צילום: מתוך "מאסטר שף 9", באדיבות ספורט 1

"לגיל יש פקטור, זה לא נכון להגיד 'מי שיודע לבשל - יודע לבשל'"

אי אפשר להתעלם מכך שעדן היא המתמודדת הכי צעירה בנבחרת מאסטר שף, ואין ספק שהיא הרוויחה את מקומה בזכות ולא בחסד. אבל אם תשאלו אותה, עם כמה שה"טייטל" הזה נשמע סקסי, צעיר ומעודכן, הוא לא תמיד בא לטובתה. "ברור שלגיל יש פקטור", מודה המודחת הטרייה, "זה עצר בעדי הרבה פעמים. אני מכירה אוכל, אבל לא כמו אנשים שהספיקו לטייל הרבה בעולם, לצבור חוויות ודברים שהגיל מביא איתו".

"המגוון של האוכל שאת נחשפת אליו מתרחב אוטומטית, אי אפשר לברוח מזה. אני לא יכולה לבוא ולהגיד 'לא, מה פתאום, זה לא קשור לגיל, מי שיודע לבשל יודע לבשל', זה לא נכון. אני יודעת לבשל ואני יודעת את זה על עצמי, אבל אני גם יודעת שאם הייתי מגיעה עוד כמה שנים היה לי הרבה יותר ניסיון, ואז יכול להיות שהייתי מגיעה רחוק יותר".

היית מעדיפה לבוא למאסטר שף עוד כמה שנים במקום עכשיו?
"לא. אני לא חושבת שהייתי מחכה עוד כמה שנים, כי אני חושבת שמה שמאסטר שף גרם לי להבין זה קודם כל לאיזה כיוון אני רוצה ללכת בחיים שלי. גם לא הספקתי באמת לעשות משהו בשביל עצמי אחרי שהשתחררתי, ולעבור את החוויה הזאת בגיל הזה זה מדהים, זה משהו שמעטים זוכים לעבור. אני פשוט מעריכה את זה, אני לא רודפת אחרי המקום הבא, נהניתי מאוד ממה שהיה, למדתי המון על עצמי ושם זה נגמר, הכל טוב. אני מסתכלת על החוויה הכללית ומה יצא לי מזה. אני חושבת שלקחתי כל כך הרבה משם שאני לא יכולה להרשות לעצמי להיות מבואסת. נראה לי שזאת אחלה נקודת פתיחה לגיל 21".

ועדיין, עם כל הכבוד לגיל שלך, קיבלת סינר זהב מאהרוני.
"זה היה הדבר הכי מטורף שקרה לי, לא ציפיתי לזה בשום צורה. שנים רציתי להיות במאסטר שף, אבל לא הגעתי לאודישנים עם ציפיות. האודישן היה רגע השיא שלי, התחרפנתי. זאת הייתה תקופה מטורפת, אני לא יכולה להשוות אותה לשום פרק אחר".

הרגשת שיש עלייך יותר לחץ בגללו?
"אני לא חושבת, לא הרגשתי איזשהו לחץ ספציפי בגלל סינר הזהב. התייחסתי אליו כמקפצה מדהימה וכבוד גדול. ברגע שהנבחרת הייתה סופית, כולנו היינו באותה נקודת מוצא. אני לא חושבת שהעניין של סינר הזהב נשאר גם אחרי סגירת הנבחרת".

ואז הגיע טירוף הגרמקנודל.
"כן זה לגמרי קרה. זה היה טירוף, אנשים שלחו לי בלי סוף תמונות שהם הכינו את המתכון וראיתי פתאום מלא תיוגים ותמונות. זה הגיע למלא אנשים. לא ציפיתי לכזה הייפ, מאוד התרגשתי לראות את זה. זו מנה שגם לפני מאסטר שף ייחסתי לה חשיבות, אבל היא פתאום הפכה לסימן היכר, פתאום כל אחד שפוגש אותי ומכיר את התכנית אומר לי 'את חייבת לעשות לי גרמקנודל', אף אחד לא מתייחס לשאר המנות שעשיתי". 

גרמקנודל (צילום: DarioZg, Shutterstock)
"הוא פתאום הפך לסימן היכר"|צילום: DarioZg, Shutterstock

זה נהיה קצת אייקוני.
"כן. בכל זאת אני לא פריס הילטון, אבל יחסית זה לגמרי נתפס ספציפית עליי שזה מגניב ברמות. עד היום אמא שלי יושבת בבית וכשהיא רואה תמונה של גרמקנודל שקופצת באינסטגרם או בפייסבוק, היא אומרת 'אני לא מאמינה שהגרמקנודל שלי היה בטלוויזיה'".

אז לסיום, איפה נפגוש אותך עוד חמש שנים?
"עוד חמש שנים אהיה בת 26. אני בטוח אהיה אחרי לימודים, ונפגש בפטיסרי שלי, אני אכין לכם את הגרמקנודל. אבל זה יקרה בהמשך, אני לא מרגישה שאני צריכה למהר כדי לתפוס את הטיימינג, כמו שכולם מייעצים לי לעשות, אלא לעשות את זה בזמן שלי. ללכת ללמוד, לבנות לעצמי וויז'ן של איך ומה בדיוק אני רוצה לעשות ואז להיכנס לזה".

ההדחה של עדן בהחלט הפתיעה רבים, בניהם גם את לא אחרת מאשר שגרירת אוסטריה בישראל, הגברת האנה ליקו. מערכת חי בלילה הכינה הפתעה למודחת הטרייה, ושוחחה עם השגרירה שהייתה עצובה לשמוע את הבשורה. "אני מאחלת לך את הכי טוב, ואני חושבת שזה נהדר שהכנת את הגרמקנודל", מסרה גברת ליקו.