הוא אחד מעמודי התווך של הקולינריה הישראלית, השם שלו הוא שם נרדף לבישול ישראלי והוא שופט ב"מאסטר שף" כבר עשר שנים. אין צורך להכביר מילים על חיים כהן, השף האהוב שהפך בשנה האחרונה לחוד החנית של מאבק המסעדנים, אבל בהחלט יש צורך להיזכר בכמה מתכונים בלתי נשכחים שלו. רגע לפני עליית העונה החדשה של "מאסטר שף" ביום רביעי הקרוב (אחרי החדשות בקשת 12), חזרנו לכמה מהמנות שהכין חיים בתוכניות השונות שבהן לקח חלק, ובכלל. מה נגיד? שיהיה בתיאבון.
פסטה ברוטב עגבניות
בעונה השנייה של "MKR המטבח המנצח", החליט חיים כהן להפתיע את שותפתו לשיפוט רותי ברודו במנה שהיא לכאורה פשוטה, אבל הכי טעימה שאפשר: פסטה ברוטב עגבניות. לבצק הפסטה הציע חיים להכניס מעט אריסה כדי להעצים את טעמה הפיקנטי, אבל לכם אנחנו מרשים להשתמש כאן גם בפסטה יבשה מהמזווה. אם רותי אהבה, מי אנחנו שנגיד לא?
>> למתכון לפסטה ברוטב עגבניות של חיים כהן
שישברק לבנה עיזים
מנה נוספת שהכין כהן, הפעם ב"מאסטר שף", היא שישברק, שבגרסה שלו מגיע במילוי של לבנה מתובלת באורגנו. נכון, להכין בצק רבוך זה לא עניין של מה בכך, אבל כשתטעמו את כל היופי הזה בתוך הרוטב הסמיך של היוגורט והתרד תבינו ברגע שההשקעה השתלמה.
>> למתכון לשישברק לבנה עיזים של חיים כהן
כתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון
את המתכון למנה הזו אומנם קיבלנו מחיים כהן לקראת חג הפסח, אבל אין ספק שמדובר בפנינה שכיף להגיש לאורך כל השנה. בשר הטלה בשילוב של ירקות כמו סלרי, גזר וכרישה יוצר מנה משפחתית, מסורתית אבל חגיגית, בדיוק כמו חיים עצמו.
>> למתכון לכתף טלה ממולאת בבשר טלה טחון
סלט תפוחי אדמה וביצים
יש תוספות קלאסיות שניתן לצוות לכל מנה באשר היא, והסלט הזה הוא דוגמה מצוינת לכך. סוד הקסם של המנה הזאת טמון בטיפול המדויק שמעניק חיים כהן לתפוחי האדמה, כולל בישול, אפייה ולאחר מכן תיבול. החרפרפות שמוסיף הבצל לכל העסק מקפיצה אותו למעלה, והנה לכם סלט שתמיד כיף לזלול.
>> למתכון לסלט תפוחי אדמה וביצים
עוגיות שקדים
עוגיות שקדים הן חטיף שכיף לנשנש בעיקר בפסח, אבל ממש לא רק. רק שלושה מרכיבים יש בעוגיות הנפלאות האלה: שקדים פרוסים, סוכר וביצים. זה נשמע פשוט (וזה באמת פשוט), אבל זה גם קראנצ'י, כיפי וממכר.
>> למתכון של חיים כהן לעוגיות שקדים
כנאפה של מסעדת יפו תל אביב
מדובר באחד מהקינוחים הכי אהובים עלינו, ובגרסה של חיים כהן - זה בכלל חלום. עם מלית של גבינות ממותקות ואטריות קדאיף שמטוגנות בהמון חמאה, מדובר בקינוח שסוגר כל ארוחה בטעם של עוד, והשוס הוא שגם לא כל כך קשה להכין אותו בבית.