המטבח הוא מקום יצירתי אבל מלא בסיכונים. גם מי שלומד לבשל לפי הספר, תמיד יכול ליפול על גרגר מלח אחד פחות או יותר. הערב (ראשון אחרי החדשות, קשת 12) נבחרת מאסטר שף מתמודדת מול משימת הדחה קשוחה ביותר – מנה מתהפכת. במשימה הזו המתמודדים צריכים לסמוך על יכולות הבישול שלהם יותר מתמיד, כי עד הרגע האחרון הם לא יכולים לדעת מה מתבשל להם בסיר.
אז כדי לתת להם קצת רעיונות, חזרנו אל אם כל המנות ההפוכות, זו שתמיד עולה ראשונה בחיפושי גוגל למאכלים הפוכים – המקלובה. אז למי שלא בטעות עוד לא מכיר (ובאמת הגיע הזמן) המקלובה (הפוכה בערבית) היא תבשיל אורז הפוך עם בשר וירקות שזכה לאורך השנים ללא מעט אדפטציות שונות ומיוחדות. אם גם לכם כבר מקרקרת הבטן רק מלקרוא את השורות האלו, קבלו מתכונים נבחרים למקלובה מנצחת.
מקלובה פרגיות וחצילים
הגרסה של זוכת מאסטר שף נוף עתמאנה אסמעיל עטופה מבחוץ עם רעפים של חציל מטוגן, ומכילה בפנים תערובת עשירה של פרגיות, אורז יסמין וגרגירי חומוס, שמתובלים היטב. היפוך המנה על צלחת ההגשה ישאיר אתכם המומים מהמראה המרהיב, וגם לגמרי יספק את הסחורה מבחינת הטעמים.
>> למתכון המלא למקלובה פרגיות וחצילים של נוף עתאמנה אסמעיל
מקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים
מקלובה שהיא גם אורז פרסי, גם צ'יפס וגם אפונה וגזר? נשמע כמו חלום, אבל המתכון הזה לגמרי הופך אותו למציאות ומספק פתרון לימים שבהם כל אחד מהילדים בבית רוצה תוספת אחרת ליד השניצל. פייר? התאהבנו.
>> למתכון המלא למקלובה צ'יפס של לייזה פאנלים
מקלובה כרובית
זוכת "מאסטר שף" נוף עתמאנה איסמעל הוכיחה לנו שגם בגרסה הטבעונית, מקלובה יכולה להיות סופר טעימה. הגרסה הטבעונית של התבשיל האהוב כמובן נטולת בשר, אבל זה לא עושה אותה פחות עשירה ובטח שלא פחות טעימה. הכרובית הבשרנית, השום ושלל התבלינים הופכים את המקלובה הזו למנה נהדרת שלגמרי היינו שמחים לראות בשולחן השבת שלנו.
>> למתכון המלא של מקלובה כרובית של נוף עתמאנה אסמעיל
מקלובה עם בצל מקורמל ומשמשים ממולאים
מקלובה היא כמובן מעדן אמיתי, אבל דורש לא מעט זמן עבודה שלא לכולם תמיד יש. המתכון הזה למקלובה לא רק מציע גרסה מעניינת שכוללת משמשים ממולאים, דלעת, בצל מטוגן ורוטב יין, אלא לוקח 40 דקות עבודה נטו.
>> למתכון המלא למקלובה עם בצל מקורמל ומשמשים ממולאים של שי ברנדס
מקלובה צמחונית
גם הגרסה הזו מתאימה למי שמעדיף להימנע מבשר כשהיא כוללת את השילוש הקדוש שהופך כל מאכל לחגיגה – חצילים נימוחים, כרובית בשרנית וכתר של תפוחי אדמה שנותן לתמונה מראה של מאכל מלכים.
>> למתכון המלא למקלובה צמונית של אוכל טוב
בונוס: עוגת כרוב
מי שמחפש מאכל הפוך קצת אחר שיגרום לכולם בשולחן להגיב בהתפעלות ימצא את היתרון בעוגת הכרוב הזו. היא משלבת אורז, בשר וכמובן כרוב למנה מרשימה שלגמרי צריכה לככב במרכז שולחן השבת שלכם.