שבוע חדש בפתח, אבל משקעי הסופ"ש עוד לגמרי שם. הביקורת שקיבלתם על כמות המלח במרק עוד מהדהדת, ואתם מבטיחים לעצמכם שבפעם הבאה זה יהיה אחרת. כל אחד מאיתנו רוצה להוכיח שהוא בשלן דגול, אבל לא תמיד זה מצליח. כדי שזה יקרה צריך להתאמן, וגם מתכונים טובים למנות מפוצצות שיגרפו מחמאות מכל הסועדים. למזלכם, כאן אנחנו נכנסים לתמונה: כדי לעזור לכם לצלוח את הארוחה הבאה, וגם כדי להתכונן טוב-טוב לעונה החדשה של "מאסטר שף" שתעלה ביום רביעי הקרוב בקשת 12, צללנו לארכיון התוכנית ונזכרנו ב-6 מתכונים בלתי נשכחים למנות מרשימות. קל זה לא הולך להיות.

ביף וולינגטון

מדובר באחת מהמנות הקלאסיות ביותר שזכתה ללא מעט גרסאות לאורך כל ההיסטוריה של "מאסטר שף", אבל הגרסה של מוזנא בשארה וויקטוריה גוברמן מהעונה השביעית שווה במיוחד. מה סוד הקסם של המנה הזאת? כנראה השילוב בין שני מצרכים כל כך אהובים, בצק ונתח פילה, וגם אלמנט ההפתעה של הבשר שמסתתר ולא ניתן לדעת את טעמו וצבעו עד לרגע הפריסה. במתכון הזה אין צורך להתאמץ יותר מדי מכיוון שעושים שימוש בבצק עלים מוכן, אבל הטעם? חבל על הזמן.

ביף וולינגטון (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
ביף וולינגטון|צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף

>> למתכון המלא לביף וולינגטון

קרוקומבוש

עוד מנה קלאסית שתיזכר לעד כאחת מהאהובות והזכורות ביותר ב"מאסטר שף" היא מגדל הקרוקומבוש של הקונדיטורית רביבה אפל שהלכה לעולמה לפני כשנתיים. מתמודדי התוכנית נדרשו לשחזר את המתכון המסובך – לחלקם זה הצליח ולחלקם פחות, אבל מה שבטוח זה שמדובר במנה שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.

>> למתכון המלא לקרוקומבוש

 

רביולי חמוסטה

מדובר כאן בשילוב היסטרי בין שתי מנות שאנחנו מסוגלים לאכול כל החיים: רביולי וקובה חמוסטה. תקראו לזה שילוב בין מזרח ומערב או בין חדש לישן, אנחנו פשוט נקרא לזה המנה שהולכת להפיל לסתות, והודות ליהוידע ניזרי מהעונה השביעית, יש לנו גם מתכון. רגע, על מה מדובר בעצם? כיסוני רביולי במילוי בשר שצפים להם בתוך רוטב חמצמץ עם עלי חילבה, סלרי וכורכום. איך טעים.

>> למתכון המלא לרביולי חמוסטה

 

רביולי חמוסטה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
רביולי חמוסטה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קרפצ'יו במילוי רוקט ואספרגוס

קרפצ'יו היא אחת מהמנות שתמיד כיף להזמין במסעדה, אבל להכין אותה בבית, זה כבר עניין לא פשוט בכלל. החיתוך המדויק של הבשר הוא לא משהו שכל בשלן ממוצע מסוגל בהכרח לעשות, אבל כמה, כמה זה מרשים. עידו קרוננברג, פיינליסט העונה הרביעית, החליט לקחת את המנה הזו ולשדרג אותה לגלילות ממולאות ברוקט, אספרגוס, איולי ופסטו. מסובך? כן. מרשים? בטירוף.

>> למתכון לקרפצ'יו במילוי רוקט ואספרגוס

 

קרפצ'יו במילוי רוקט ואספרגוס של עידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
מאסטר שף: משימת הסופר מרקט|צילום: דניאל בר און

אופס, נשפך לי הקפה

אם השם של המנה הזאת נשמע לכם מוכר, זה לא במקרה, כי מדובר במשחק מילים על שם המנה המוכרת של השף המעוטר בכוכבי מישלן, מאסימו בוטורה. הקינוח המקורי נקרא "אופס, הפלתי את טארט הלימון" ואילו מתן חליבה, מתמודד העונה השישית של "מאסטר שף", החליט ליצור לו אח ישראלי. שימו לב שהמנה של מתן מורכבת במיוחד ובצלחת המרשימה ניתן למצוא חול שוקולד, קוביות קפה, בצק פריך, קציפת שמנת וגנאש, אבל אנחנו מרשים לכם גם להסתפק רק בכמה מהמרכיבים.

>> למתכון לאופס, נשפך לי הקפה

 

משימת קינוח קפה - מאסטר שף (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
משימת קינוח קפה - מאסטר שף|צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף

אלסקה בומב

את הרשימה סוגר לנו קינוח מרשים נוסף של רביבה אפל, וגם הוא עמד במרכזה של משימת שחזור קינוחים, כמו הקרוקומבוש. הפעם, המתמודדים נדרשו לשחזר קינוח שכבות של עוגת ספוג עם גלידת וניל, אגוזים, סורבה תות ומרנג מפואר. אנחנו לא צריכים לספר לכם כמה שהקינוח הזה טעים ומרשים, אבל אנחנו כן יכולים לעודד אתכם ולהגיד שזה קצת פחות מסובך ממה שזה נראה (טוב, בערך).

>> למתכון לאלקסה בומב

 

עוגת אלסקה בומב (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
עוגת אלסקה בומב|צילום: קשת, מאסטר שף VIP