משימת ההדחה של "מאסטר שף" ביום שני האחרון נפתחה עם מבחן טעימה קשה במיוחד. המתמודדים היו צריכים לטעום טרייפל ענק שהכין השופט ישראל אהרוני, ולנחש אילו מרכיבים הוא מכיל. מעבר למרכיבים סטנדרטיים שאנו מכירים ומשתמשים בהם בקינוחים כמו אוכמניות, תותים, חלב, חמאה וקליפות תפוז מסוכר, הטרייפל הכיל גם מרכיבים מיוחדים ולא רגילים למנות אחרונות כמו טימין, חומץ בלסמי, שמן זית ופלפל שחור.

הקינוח המטריף של שופט מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) גרם לנו לחזור לכמה קינוחים מעניינים שמכילים מרכיבים שלא חשבנו שמתאימים לקינוח, אבל הצליחו לגמרי להפתיע אותנו בטעמים המעולים שלהם. מוכנים? כי אנחנו מתחילים.

עוגת שוקולד ואבוקדו

נכון, החיים שלנו היו הרבה יותר עצובים בלי אבוקדו, אבל עם כל האהבה שלנו לפרי החורפי (ותאמינו לנו שיש אהבה), אנחנו מודים שחשבנו שאבוקדו בשילוב שוקולד לא נשמע לנו כמו משהו שיכול לעבוד. טעימה קטנה של העוגה המעולה הזו שהופכת לקצת יותר בריאה בזכות האבוקדו, לגמרי מוכיחה שטעינו.

>> למתכון המלא של עוגת שוקולד ואבוקדו של אריאל ברי בן חמו 

עוגת שוקולד עם הפתעה בריאה לפסח (צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג
עוגת שוקולד ואבוקדו של אריאל ברי בן חמו|צילום: אריאל ברי בן חמו, הבלוג "בריאלי - אופים בריא יותר"

עגבניות שרי צלויות במילוי פירות ותבלינים

נכון, אנחנו משתמשים בדרך כלל בהמצאה הישראלית הזו לאוכל מלוח, אבל מסתבר שהיא לגמרי עובדת גם בצד המתוק. בקינוח הזה, עגבניות השרי פוגשות פירות, תבלינים וגלידה. הניגוד בין החמימות והחומציות של העגבניות למתיקות והקרירות של הגלידה יוצרים קינוח שכולו חגיגה אחת גדולה.

>> למתכון המלא של קינוח עגבניות שרי צלויות במילוי פירות ותבלינים של מאיר דנון

מיני פנקייק בטטה

בטטה היא ירק יחסית מתוק כך שכשהכנו פנקייק בטטה ציפינו לתוצאה לא רעה, אבל גם בחלומות הכי כתומים שלנו לא תיארנו לעצמנו שהתוצאה תהיה כל כך מוצלחת. חיזוק קל של טחינה הופך את התענוג כולו לטעים במיוחד ובריא יותר מהפנקייק המסורתי.

>> למתכון המלא של מיני פנקייק בטטה של ליה שומרון פינדר 

מיני פנקייק בטטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מיני פנקייק בטטה של ליה שומרון פינדר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חטיפי קולה מטוגנים

המתכון הזה, שהגיע היישר מדרום ארצות הברית, נשמע מעט מוזר אבל החיבה שלנו למשקה האהוב ובעיקר העובדה שהמתכון לא שונה מכל מתכון אחר של עוגיות מטוגנות, גרמו לנו לנסות ולגלות שמדובר בעוגיות מופלאות לחובבי המשקה המוגז.

>> למתכון המלא של חטיפי קולה מטוגנים 

עוגת לימון ושמן זית

עוגת הלימון המצוינת הזו הצליחה להקסים אותנו לא רק בגלל שהיא כל כך פשוטה להכנה, אלא גם בגלל שמן הזית - שבאפייה לא מקבל מספיק כבוד אבל מוביל לתוצאה אוורירית ורכה במיוחד בלי שירגישו את טעמו הייחודי כלל. 

>> למתכון המלא של עוגת לימון ושמן זית של חן שוקרון

עוגת לימון ושמן זית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת לימון ושמן זית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד וסלק

הסלק נחשב למרכיב חשוב בקולינריה הישראלית, כשהוא מתפקד כשחקן מרכזי גם בקובות המזרחיות וגם במרק הבורשט המזרח-אירופי, אבל בשל טעמו הדומיננטי לא ממש מצליח להשתלב בעולם הקינוחים. עוגת השוקולד הסופר עסיסית הזו מראה שאפשר להשתמש בסלק בחוכמה גם כשרוצים משהו מתוק. 

>> למתכון המלא של עוגת שוקולד וסלק של דליה מאיר