פרק הבכורה של העונה התשיעית של מאסטר שף (הערב אחרי החדשות בקשת 12) גורם לכם להיות רעבים כבר מעכשיו? אתם לא לבד. מה לעשות, ככה זה בתוכניות אוכל, לפעמים העיניים רוצות לאכול הרבה יותר מאשר הפה או הקיבה. אז במקום שתזמינו טייק אווי נוסף ממסעדה או תרעבו מול המסך, חזרנו למנות שפשוט חייבות להיות בתפריט שלכם הערב. בכל זאת, לא נעים להזיל ריר מול מאסטר שף עם צלוחית ירקות ביד. ואל תשכחו, שרינג איז קרינג.
כרובית מטוגנת במיונז סחוג
אם אתם בקטע של להכין נשנושים שימוקמו במרכז השולחן, אז הכרובית הזאת תקלע בול למה שתרצו. זו לא סתם כרובית שצללה לתוך השמן, אלא היא קודם כל נחה לה בבלילה שעטפה אותה היטב, אחר כך היא השתזפה בסיר ואז רק אז מגישים אותה לצד מטבל שיעיף אותה גבוה - מיונז סחוג. רוחמה הרשדרופר מהעונה השמינית של מאסטר שף סדרה לנו נשנוש שלא נוכל להפסיק לאכול בזמן שמישהו יגיש את המנה שלו לטעימת השופטים, אז תודה לך רוחמה.
>> למתכון המלא של כרובית מטוגנת במיונז סחוג
סביצ'ה פרואני
במאסטר שף כל אחד מהמתמודדים מביא את העולם הקולינרי שלו, אז החלטנו לגוון ולהביא לכם את פרו לסלון. אמיגוס, מה יותר כיף מלאכול טורטייה מקמח תירס שמלאה בסביצ'ה מכמה סוגי דגים שקיבלו תיבול חמוץ וחריף עם רכיב מפתיע שעוזר לאחד את הכל יחד? חצי שעה והסביצ'ה הפרואני של שגיא קרן מהעונה השמינית אצלכם בין שתי הידיים, מחכה לביס שלכם.
>>למתכון המלא של סביצ'ה פרואני
בורקס פילו במילוי גבינות ותרד
אנחנו יודעים בדיוק איך לפנות ללב ולבטן שלכם - עם פחמימות. אם נראה לכם שבורקס קנוי הוא מאכל ממכר, אז חכו לרגע שתטעמו את בורקס הגבינה והתרד שבר פינס הכינה בעונה השביעית של מאסטר שף. הוא קריספי וטעים במיוחד, וכשתניחו את הצלחת המלאה בבורקסים על השולחן, כולם יחטפו אותם בשיא המהירות. והבונוס הגדול? שהוא ממש לא מסובך להכנה.
>> למתכון המלא של בורקס פילו במילוי גבינות ותרד
סלט עגבניות
השופט אייל שני הוא חובב גדול אם לא מושבע של עגבניות, וגם אנחנו. לצד כל הפחמימות שנמצאות על השולחן, צריך להגיש גם משהו מרענן - וזה בדיוק התפקיד של סלט העגבניות. הצבעוניות שלו שמגיעה מעגבניות השרי יחד עם הרוקט, החסה וגבינת הפטה שמתאימה כמו כפפה ליד לארוחה החגיגית. הוא סופר טעים ודורש רק רבע שעה של עבודה. אז תודה לרחל בן אלול מהעונה החמישית שהכניסה מלא צבעים לתוך סלט אחד ולארוחה כולה בעצם.
קרוקטים עם מעורב ירושלמי
אם כבר עסקנו בנשנושים שאפשר לחטוף עם שתי אצבעות, אז אנחנו לא יכולים להשאיר את המתכון לקרוקטים של עדי סיון מהעונה השמינית אצלנו. אולי אתם לא מכירים את הכדורים האלה בשם הזה, אבל אתם בטח מכירים אותם ככדורי פירה מטוגנים בפירורי לחם. אז קחו את הטוב הזה, תוסיפו לו מעורב ירושלמי עדין ותסתירו אותו בתוך התפוד הפריך. תאמינו לנו שלא יישאר אפילו לא תפוד אחד.
>> למתכון המלא של קרוקטים עם מעורב ירושלמי
גלידת חמאת בוטנים
אז לא רק מאכלים מלוחים המתמודדים יגישו הערב בפרק פתיחת העונה לטעימת השופטים, אלא גם מתוקים, כי חייבים קצת סוכר כדי לאזן. כמובן שאי אפשר לסיים את ההקרנה החגיגית בלי איזה משהו מתוק ומפנק כמו גלידת חמאת בוטנים עם מקל וניל בתוספת גאנש שוקולד של מיכל אפשטיין מהעונה החמישית. את השילוב של המתוק-המלוח והמדהים שהבוטנים מביאים לקינוחים כבר אימצנו מזמן, והגיע הזמן להוסיף אותם לגלידה.
>> למתכון המלא של גלידת חמאת בוטנים
פנזרוטי – כיסונים זהובים במילוי נוטלה
אם לא מתחשק לכם להכין גלידה כי אתם מאלה שלא אוכלים גלידה כשקר בחוץ, אז יש לנו אופציה אחרת שתחמם לכם ולחבריכם את הקיבה טוב טוב. בתוך שעה של עבודה אתם מרימים קינוח איטלקי של כיסוני בצק מטוגנים בשמן עמוק שממולאים בממרח מנצח – נוטלה. הקינוח הזה יהפוך אתכם למלכי הערב כי אף אחד לא יפסיק לזלול את זה, רק תשמרו את הכתר על הראש.