אתמול (ראשון), בחלק השני של משימת הקטניות של "מאסטר שף" (מחר, אחרי החדשות בקשת 12) התבקשו המתמודדים להכין אוכל רחוב שמבוסס קטניות. הסמוסה המצוינת של תאיר מורדוך, הפלאפל היצירתי של מנאל ושאר מנות הרחוב המעולות של חברי הנבחרת הזכירו לנו כמה אנחנו אוהבים אוכל רחוב, אבל גם כמה מנעד הטעמים של אוכל הרחוב יכול להיות רחב. כדי שנדע מה לנשנש בטיול הבא, הנה כמה מאכלי רחוב פופולריים מרחבי שהעולם שכנראה עדיין לא טעמתם, ואתם לגמרי צריכים.

אלו צ'אט

המנה, שזוכה לפופולריות רבה בדרום אסיה ובעיקר בפקיסטן וצפו הודו. עשויה מחתיכות תפוחי אדמה (מבושלים ו/או מטוגנים), אליהם מוסיפים תבלינים וצ'אטני (מטבל הודי) בטעמים שונים. את האלו צ'אט אוכלים בדרך כלל כנשנוש, מנת צד או כארוחה קלה – כשממקום למקום משתנה התיבול והצ'אטני איתו מגישים את המנה.

בננה קיו

המעדן הפיליפיני מיוצר מבננות סובא – זן בננות פופולרי במיוחד לבישול במדינת האיים. הבננות מטוגנות בשמן עמוק ומצופות בסוכר חום מקורמל, רגע לפני שהן משופדות על מקלות במבוק. לא יצא לנו לטעום את המעדן הפיליפיני הזה עדיין, אבל אם לשפוט לפי קינוחי בננות מטוגנות אחרים שאנחנו מכירים – זה בהחלט נשמע חלום.

פיסלדייר 

המאפה שמגיע מפרובאנס וזוכה לכינוי "פיצה צרפתית" עשוי בבסיסו מבצק שטוח דמוי פיצה (אבל מעט דק יותר) כשבמקום רוטב העגבניות, המוצרלה והבזיליקום שמזוהים עם המאפה האיטלקי, הפיסלדייר מתהדר בבצלים מבושלים או מאודים, שום ואנשובי (העדיפות היא לדגים שלמים, אך אפשר גם ממרח). הפיסלדייר, שמקור שמו מגיע מלטינית ופירושו "דגים מומלחים", לא זוכה לפופולריות עולמית כמו הפיצה, אבל אנחנו לגמרי מנסים לנסות אותו. אם אתם ממש לא יכולים לוותר על הגבינה, מומלץ לנסות את הגרסה שמגיעה מסן רמו, איטליה, ומכילה מוצרלה.

הלו הלו

הקינוח הקריר הזה שמגיע מהפיליפינים הוא פתרון מושלם לימי הקיץ החמים. הלו הלו (מעורבב מעורבב בתרגום חופשי) הוא למעשה סוג של ברד העשוי מבסיסו בחלב מרוכז או חלב קוקוס, מכיל שכבות של דברים טעימים ומעניינים כמו שעועית ממותקת, ג'לי קוקוס, בטטה סגולה, פלאן ועוד. אם אין לכם תכנון לנסוע לפיליפנים בקרוב ואתם ממש רוצים לטעום, אפשר למצוא הלו הלו בשוק הפיליפיני שמתקיים מדי סופ"ש בתחנה המרכזית בתל-אביב.

פוטין

מאכל הרחוב הזה, שמגיע מקוויבק קנדה מורכב בבסיסו לצ'יפס, אלא שבניגוד למיונז או הקטשופ הפופולריים הוא מגיע עם פתיתי גבן (גבינה) ועליהם ציר בשר וכן - זה חלומי בדיוק כמו שזה נשמע. אם אתם שומרי כשרות/טבעוניים ובכל זאת בא לכם לטעום נסו את הפוטין האיטלקי, שמגיע עם רוטב עגבניות במקום הרוטב הבשרי הקלאסי.

אסינאן

אסינן (אוכל מלוח בעברית) היא מנה אינדונזית המורכבת מפירות או ירקות שהוחמצו (במלח או בחומץ). למאכל הרחוב הזה יש הרבה גרסאות שמשתנות בין אזורים וערים. ישנן שתי גרסאות שזוכות לפופולריות רבה: הראשונה היא אסינאן של אנשי בטוואי, העשויה מכרוב סיני, כרוב, נבטי שעועית, טופו חסה המוגשים עם רוטב בוטנים חם וחומץ, כשמעל לכל שמים בוטנים וקרופוק (קרקר אינדונזי). השנייה היא אסינאן בוגור, העשויה מפירות טרופים כמו מנגו, תפוח מים, פפאיה, אמברלה, ג'יקמה, אגוז מוסקט ואננס, המוגשים עם רוטב חמוץ מתוק וצ'ילי, כשמעל מפוזרים בוטנים. בתאבון.